Wat leuk dat je een penvriendin hebt gevonden! Maar wat schrijf je nu naar een onbekende? Met deze 3 tips is jouw eerste brief zo klaar.

Penvriendin gevonden

Eerder schreef ik al waar je de perfecte penvriendin kan vinden. Wanneer je de perfecte match hebt gemaakt is het tijd om een brief te gaan schrijven. Zo’n eerste brief is het moeilijkst, want je wil iets leuks schrijven maar ook veel informatie geven. Met deze drie tips lukt het jou.

Tip 1: gebruik een invulvel voor de informatie overdracht

Hoeveel broers of zussen je hebt, je lievelingskleur, je school en hobby’s zijn belangrijk voor je penvriendin om te weten, maar het is wel een enorm saaie opsomming om in je eerste brief te vermelden. Een invulvel is een A4tje met blokken, doodles en vormen met daarin al deze informatie op een visueel interessante manier weergegeven. Op Etsy vind je hier leuke voorbeelden van, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets maken. Dit A4tje is ook erg handig als naslag voor je penvriendin zodat ze alle informatie altijd kan opzoeken.

Tip 2: vertel een grappige anekdote

Houd je brief luchtig door een grappig voorval te beschrijven. Omdat de persoon je niet kent hoeft het niet een recente gebeurtenis te zijn en hoef je je ook geen zorgen te maken dat je het al honderd keer verteld hebt.

Tip 3: geef een aanrader voor een boek

Omdat je de persoon niet kent zijn actuele nieuwsonderwerpen, politiek of religie geen goede onderwerpen om direct over te beginnen. Dit zou de persoon namelijk ongemakkelijk kunnen maken en het gevoel kunnen geven dat jullie te verschillend zijn waardoor er geen brief terug wordt geschreven. Daarom moet er in jouw brief ook iets staan over een leesboek. Fictie of niet fictie, favoriete kinderboek of het boek wat je nu leest. Het geeft de ontvanger een beeld van jouw smaak en misschien krijg je ook wel leuke aanraders terug.

Wat schrijf jij in de eerste brief aan je penvriendin? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

5 redenen waarom het hebben van penvrienden belangrijk is

Hier kun je een Engelse penvriendin vinden met dezelfde geeky interesse

7 postcrossing tips zodat je altijd weet wat te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.