Een kaart sturen bij een negatieve gebeurtenis is belangrijk, want helaas gaat het niet altijd goed met iedereen en kent het leven ook diepe dalen.

kaart sturen over een negatieve gebeurtenis

Kaart sturen bij een negatieve gebeurtenis

Hopelijk is het niet iets wat je vaak meemaakt om je heen, maar helaas gebeuren dit soort dingen wel. Een vriendin of familielid die een ziekte krijgt of een overlijden in je omgeving is hartstikke heftig. En de juiste woorden daarvoor vinden voelt vaak onmogelijk. Maar niemand verwacht een brief van 10 kantjes, een kaart met een aardige tekst is vaak al genoeg. Hieronder noem ik drie redenen waarom een kaart met een simpele korte tekst al voldoende kan zijn.

1. Je erkent het probleem of gevoel

Een vriendin die in een fertiliteitstraject zit en niet zwanger wordt of een broer die ontslagen wordt, beide voelen zich erg vervelend. Maar het is geen nieuws wat aan iedereen verteld wordt. Dat jij het weet betekend dat je tot de vertrouwelingen of ‘inner circle’ van die persoon hoort. Juist omdat ze jou zo belangrijk vinden om je te informeren over de situatie betekend dat ze je vertrouwen. Hoe fijn dus als jij de situatie of het gevoel wel kunt benoemen waar ze anders minder makkelijk over zullen praten.

2. Je laat weten dat je er voor die persoon bent

Een ziekte die niet meer overgaat of invasieve behandeling kent is erg zwaar. Iemand die in het medisch traject zit is alleen maar blij dat er ook iemand is voor ze die niet beroepsmatig interesse toont.

3. Een kaart sturen kan over een langere periode

Bij het overlijden van een kind, een intensief behandeltraject of ander heftige gebeurtenis hoef je niet het perfecte kaartje te sturen, maar kun je over de tijd meerdere berichten sturen om iemand te laten weten dat je aan ze denkt of een hart onder de riem wilt steken. Juist bij de gebeurtenissen waar jij geen controle over hebt en de persoon in kwestie ook niet is het fijn als je het niet een taboe onderwerp maakt. Door een kaart te blijven sturen, al is het maar een paar zinnen lang, laat je zien dat dit onderwerp er gewoon bij hoort voor jou.

Een goede kaart vinden passend bij een negatieve gebeurtenis is lastig. Hoe beter je de persoon kent hoe makkelijker het wordt en als je creatief bent maak je een eigen creatie. Toch is het fijn dat je ook kaarten speciaal hiervoor kunt kopen. Hallmark heeft een Moeilijke Momenten collectie en wanneer je bij Etsy op compassiekaart zoekt krijg je ook originele kaarten die je kunt versturen.

Een vriendin van mij heeft een postnatale depressie doorgemaakt. Dat ze zich nu weer sterk genoeg voelt om een boek over deze moeilijke periode te schrijven maakt mij erg trots.

kaart sturen bij een negatieve gebeurtenis

Met het boek Kraamfeest in de regen beschrijft Emily heel eerlijk hoe de postnatale depressie en opname voor haar is geweest, hoe het voor haar man was en geeft ze ook veel informatie over wat een postnatale depressie precies is.

Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

3 dingen waar je op moet letten bij een rouwkaart sturen

Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Kerstkaart sturen naar eenzame mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.