Mooie postzegels vinden is altijd leuk maar ik koop niet vaak internationale postzegels dus postcrossing postzegels uitzoeken is altijd wel een bijzondere bezigheid. Op deze 3 plekken slaag je altijd.

postcrossing postzegels

Postcrossing postzegels zoeken doe je hier:

1. PostNL

De Collect Club van PostNL heeft heel veel prachtige (internationale) postzegels. De collectie wordt regelmatig vernieuwd dus als je een mooie zegel hebt gevonden loont het wel om een paar velletjes in te slaan zodat je even vooruit kunt.

postcrossing postzegels

2. Marktplaats

Dit ligt een beetje in het verlengde van de PostNL zegels. Er is een tijd een internationale Nijntje zegel van Dick Bruna geweest. Een perfecte zegel voor postcrossing vond ik omdat het een mooie zegel is, interessant voor verzamelaars waar je de kaart naar toe stuurt en het typisch Nederlands is. Helaas is de zegel niet meer in omloop. Maar gelukkig zijn er mensen die overal handel in zien en via Marktplaats dit soort zegels dus te koop aanbieden. Ik heb op deze manier toch weer wat Nijntje zegels weten te bemachtigen.

3. Zelf maken

Dit gaat ook weer via PostNL en is erg leuk om te doen! Eerder schreef ik al over kindertekeningen waar ik postzegels van maakte. Voor 10,90 euro kun je 5 internationale postzegels maken waarbij je zelf de afbeelding kunt uploaden. Dus een mooie foto van Zaanse huisjes, bitterballen, molens, schaatsen of beschuit met muisjes. Maak een mooie foto en je hebt een originele zegel voor je ansichtkaarten.

Vind jij het ook leuk om postzegels uit te zoeken? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

De drie beste plekken voor het opdoen van inspiratie voor het kaarten maken

5 redenen waarom het hebben van penvrienden belangrijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.