Postcrossing tips zijn altijd welkom zeker als je net start met een postcrossing project. Postcrossing is de manier om in aanraking te komen met diverse culturen en om plekken over heel de wereld te leren kennen door het schrijven van een kaart. Met deze tips weet je altijd wat terug te schrijven.

postcrossing tips
Een digitale download van deze leuke kaarten vind je in mijn Etsy winkel. Deze blogpost bevat affiliate links

Postcrossing tips

Wat postcrossing precies is beschreef ik in een eerdere blog. Als je helemaal enthousiast een profiel hebt aangemaakt en adressen hebt aangevraagd begint het echte werk: een kaart schrijven. Omdat een lege ansichtkaart soms wat kan intimideren kun je met deze 7 adviezen weer vol inspiratie verder.

1. Lees het profiel van de ontvangen

Sommige mensen beseffen dat het best moeilijk kan zijn om een leuke kaart naar iemand te sturen die je niet kent en helpen je graag op weg. Op sommige profielen vind je leuke schrijf adviezen. Sommige willen iets weten over je cultuur of je dag. Niet ieder profiel geeft je tips, maar is altijd leuk als het wel gedaan wordt. Ook een tip natuurlijk als je je eigen profiel maakt!

2. Favoriet lied

Als je van muziek houd is dit natuurlijk iets wat bij je past. Deel jou lied en beschrijf waarom het je aanspreekt en deel een mooie zin eruit.

3. Favoriet recept

Hoe leuk is het om een typisch Nederlands recept te delen. Grote kans dat die persoon het nog nooit gegeten heeft maar zo wel al kennis kan maken met het eten in verschillende landen. Elke werkdag een boterham kaas als lunch is voor sommige mensen namelijk echt moeilijk te bevatten.

4. Typisch Nederlands gebruik

Eén koekje bij de thee voor visite, met een verjaardag in een kringetje zitten, je baas met zijn voornaam aanspreken en overal op de fiets naar toe. Alle vooroordelen over Nederland kun je online vinden en in boeken en zijn gewoon heel erg grappig. Hiermee bezorg je de ontvanger wel een glimlach moment.

5. Een gedicht

Dit is niet voor iedereen makkelijk, maar voor de creatievelingen onder ons wel een mooie uitdaging. Schrijf een gedicht en deel dit. Je kunt natuurlijk ook een mooi gedicht delen wat door iemand anders is geschreven.

6. Een goed boek

Op dit moment heb ik net de Midnight Library van Matt Haig gelezen en ben ik nog druk bezig in de Profeet en de idioot van Jonas Jonasson en alletwee zijn het boeken die je in een ruk wilt uitlezen. Daarom zijn dit zeker boeken die ik andere wil aanraden! Een tekening erbij of korte omschrijving om de persoon te enthousiasmeren om dit boek ook een kans te geven.

7. De trekpleister van jouw stad

Ik denk dat de meeste mensen Amsterdam en de Wallen kennen. Hoe leuk dus als jij over de trekpleister van de stad waar jij in woont kunt vertellen. Dan leert de ontvanger dat Nederland groter is dan alleen Amsterdam en besef jij weer dat je op een mooie plek woont. Zou trouwens heel leuk zijn als de ontvanger ook daadwerkelijk een wereldreis zou maken langs alle postcrossingplaatsen waar hij een kaart van heeft gekregen!

Heb jij al veel kaarten via postcrossing verstuurd? Ik hoop dat je wat aan de tips hebt gehad en als je dit leuk vond zijn dit ook leuke blogpost voor jou

De leukste postcrossing kaarten vind je hier

Postzegels verzamelen, waarom ik het niet meer doe

Favorieten materialen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.