Penvrienden hebben is hartstikke leuk en in deze blogpost leg ik uit waarom. Al eerder schreef ik waar je ze kunt vinden. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om iemand te vinden om naar te schrijven. En wat kan het je veel plezier opleveren.

penvrienden

De voordelen van penvrienden op een rijtje

1. Mindful en gezellig

Het schrijven van brieven is een activiteit die mindfulness en gezelligheid perfect met elkaar combineert. Je bent extra alert door de dag op zoek naar leuke en mooie anekdotes om op te kunnen schrijven. Het uitzoeken van mooi papier en je best doen op een elegant handschrift zorgt dat het een activiteit is die je niet even snel tussendoor doet. En het is erg leuk om bij te praten met elkaar op een manier die veel trager dan een appje gaat.

2. Taal oefenen

Voor kinderen of mensen met een niet Nederlandse afkomst is het schrijven en lezen van brieven natuurlijk een hele goede oefening om de taal machtig te worden. Maar je penvriendinnen hoeven natuurlijk niet Nederlands sprekend te zijn. Ik heb al eerder geschreven over een goede plek om Engelstalige penvrienden te vinden en dat is natuurlijk heel handig als je je Engels wilt verbeteren.

3. Eenzaamheid bestrijden

De meeste mensen hebben wel eens last van een sombere periode of dat ze even niet lekker in hun vel zitten. Soms voel je je alleen door een verhuizing, relatiebreuk of omdat je je niet gezien voelt. Hoe leuk is het dan dan om een berichtje te ontvangen en te weten dat die persoon op een bericht van jou aan het wachten is.

4. Ontspannen

Je kunt natuurlijk een boek lezen om te ontspannen, maar dat is vaak wel een project van meerdere dagen. Zodra je je brievenbus leegt en je ziet de brief van je penvriend kan je ontspan moment beginnen. Zet maar een lekkere kop thee en een koekje en kruip op je favoriete plek om eens lekker een brief te lezen.

Heb jij al penvrienden of penvriendinnen en heb jij er ook zoveel plezier van? Vond je dit leuk om te lezen? Dan is dit ook iets voor jou:

Favorieten materialen

Schrijf mee

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.