Snailmail cadeautjes zijn totaal overbodig natuurlijk. Maar mocht je iets willen sturen dan is een boekenlegger een leuk idee. Ik leg hieronder uit waarom ik er zo enthousiast van ben.

snailmail cadeautjes
Deze blogpost bevat affiliate links

Snailmail cadeautjes

Zelf vind ik het nogal vreemd als volwassenen het nodig vinden om allemaal cadeautjes zoals stickers en stukjes washi tape naar elkaar te sturen. Dat vind ik vooral iets voor tieners, maar het is een persoonlijke mening en ik wil niemand hiermee beledigen. Het liefst ontvang ik geen enkel cadeau maar gewoon een lieve brief of kaart die met zorg uitgezocht en beschreven is. Nu schreef ik vorige week over het verrassingsboek wat je naar iemand kan sturen en toen vond ik ook direct de perfecte aanvulling: een boekenlegger. De reden dat ik dit wel een leuk snailmail cadeautje vind is dat het direct bruikbaar is en als het gebruikt is in de oud papierbak kan en geen ruimte op je bureau of huis inneemt. En misschien nog wel belangrijker is het maken van de boekenlegger om op te sturen ook super leuk is. Om mijn theorie over de boekenleggers te testen heb ik er een gemaakt met mijn zoontje van drie jaar.

snailmail cadeautjes

Hij had een tekening gemaakt die we samen met de papiersnijder hebben uitgesneden. Met het pons apparaat mooie ronde hoeken gemaakt. Op een mooi stuk papier geplakt en door het lamineer apparaat gehaald. Daarna een gaatje erin geponst en een stukje draad erdoor heen. Heel simpel maar wat was hij trots om dit werkje aan zijn papa te laten zien.

Ik kan me zo voor stellen dat dit voor creatieve mensen een hele creatie kan worden. Iets in het thema van het boek wat je ze geeft bijvoorbeeld. Op Etsy ‘bookmark’ intypen levert al veel inspiratie op. Een boekenlegger is plat en past zo perfect bij de brief die je stuurt.

Sturen jullie wel eens cadeautjes mee met de post die je stuurt? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

Review van het boek ‘Happy mail’ over snailmail maken

Snailmail sturen voor beginners met gratis printable

De drie beste plekken voor het opdoen van inspiratie voor het kaarten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.