Organiseer je een knutselmiddag, wil je iets doen met je kind of buurkind of heb je zelf zin om creatief bezig te zijn dan is kaarten maken een hartstikke goed idee. Met een bezoek aan deze 3 plekken bruis jij van de creativiteit en kun je beginnen met je diy.

kaarten maken
Deze blogpost bevat affiliatelinks

Kaarten maken vs kaarten kopen

Een eigengemaakte kaart is heel erg leuk, maar een gekochte kaart kan net zo leuk zijn. Illustrator zijn is een vak apart en er zijn echt hele mooie kaarten te koop. Mijn wishlist bij envycards.nl waar ik vaak mijn kaarten koop wordt steeds langer zo mooi zijn sommige kaarten. Kijk bijvoorbeeld maar naar de mooie kaarten die bij het thema winter staan. Toch kan ik een zelfgemaakte kaart erg waarderen al is hij nog zo lelijk šŸ˜‰ Dat iemand de moeite heeft gedaan om iets voor jou te maken is al zo lief dat de boodschap op de kaart alleen maar liever wordt. Nu zijn sommige mensen zeer getalenteerd en kunnen ze prachtige kaarten handletteren, stempelen of met waterverf beschilderen. Ik ben niet getalenteerd op deze vlakken maar vind het erg leuk om iets te maken wat niet al te lastig is. Om hiervoor inspiratie op te doen kijk ik vooral naar wat simpelere diys. En deze kunnen ook prachtig zijn! Hieronder lees je de drie plekken waar ik zoek om inspiratie op te doen:

Pinterest

Uiteraard staat Pinterest bovenaan. Dit is een medium waar ik misschien wel wat te veel tijd aan besteed. Maar wat staan hier toch mooie afbeeldingen op. Ik type meestal iets in als ‘kaarten maken’ en dan de gelegenheid en ook de engelse variant. Je krijgt dan duizenden plaatjes te zien. Ik klik er nooit op, maar als je iets ziet krijg je wel een idee hoe je een vergelijkbaar iets zou kunnen maken met de materialen die je thuis hebt.

Blog The Postman’s Knock

Dit is de blog van een vrouw die ontzettend goed kan kalligraferen. Momenteel volg ik een van haar cursussen om je handschrift te verbeteren (ik laat nog weten wat de vorderingen zijn). Haar enveloppen en kaarten zijn erg mooi. Ik kan niet kalligraferen, maar toch krijg ik er veel inspiratie uit.

Boeken en tijdschriften

Op mijn bureau ligt het boek Happy mail waar ik in deze blog al een enthousiaste review over schreef. Het bewijs dat je op eenvoudige wijze mooie kaarten kunt maken. The postcard project en Pop-up kaarten zijn twee boeken waarbij ik nog geen review heb gemaakt, maar er ook erg interessant uit zien. Tijdschriften zijn ook erg leuk om naar te kijken en inspiratie op te doen over compositie en kleurgebruik. En je kunt er natuurlijk hele mooie enveloppen mee maken. Zelf vind ik Flow en Loving paper erg leuk

Maak jij vaak kaarten? Ik ben benieuwd waar jullie inspiratie vandaan halen voor snailmail. Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

Favorieten materialen

Schrijf mee

Snailmail sturen voor beginners met gratis printable

1 thought on “De drie beste plekken voor het opdoen van inspiratie voor het kaarten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.