Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk heb je weer zin om kaarten en brieven te sturen dit jaar. Valentijnsdag is een mooi moment om post te versturen. En als je zelf valentijnskaart knutselen met je kinderen leuk vind, is dit het moment om te gaan beginnen.

Deze blogpost bevat affiliate links

Valentijnskaart knutselen kinderen

Afhankelijk van hoe oud je kind is zijn er verschillende kaarten die je samen kan knutselen. In deze blogpost geef ik twee voorbeelden. Mijn zoontje van twee jaar oud wilde er 1 mee knutselen, maar de andere zou een kind vanaf 6 jaar zelf kunnen maken.

Hartjes met WC papier

Knutselen met wc rolletjes wordt veel gedaan omdat ze zo veelzijdig zijn. Voor dit project komen ze ook goed te pas. Je knijpt het wc rolletje een beetje samen en er ontstaat een hartvorm! Even dopen in de rode verf en je kunt gaan stempelen.

valentijnskaart knutselen

Je krijgt dan een van onderstaande vellen.

valentijnskaart knutselen

Dan is het een kwestie van uitsnijden en op rood knutselkarton plakken ongeveer zo groot als een ansichtkaart en voila een mooie kaart

valentijnskaart knutselen

Een valentijnskaart knutselen met quote

Deze kaart moet je wel uitleggen dus meer voor kinderen van zes jaar en ouder geschikt. Maar hij is super simpel om te maken.

Valentijnskaart knutselen kinderen

Met rood krijt maak je rondjes en deze hoeven niet perfect te zijn. Met een groene acrylstift maak je het kroontje van de tomaat en het oogwit. Met een zwarte stift maak je het gezichtje en de quote. Ik weet zeker dat opa en oma deze kaart heel leuk zullen vinden.

Ga jij dit jaar valentijnskaart knutselen? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

3x een simpele kerstkaart knutselen

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Creatieve werkplek maken in mijn huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.