Kerstmis is een tijd van samen zijn. Als je niet een grote vriendengroep of gezellige familie hebt of de mentale of financiële middelen om het samen door te brengen kan het daarom ook erg eenzaam zijn. Een kaartje sturen is dan een lief gebaar.

kerstkaart sturen naar eenzame mensen

Kerstkaart sturen naar eenzame mensen

Wie zijn dan precies die eenzame mensen waar je deze kerst aan moet denken? Diverse projecten maken het al makkelijk om je kaart bij de juiste persoon te krijgen. Eerder schreef ik over het project van het Nationaal Ouderenfonds waarbij je een eenzame oudere een kerstkaart kunt sturen. Dit weekend heb ik mijn kaarten voor dit project geschreven en een vriendin van mij wees me erop dat het voor mensen met een psychisch probleem ook leuk zou zijn om met de feestdagen bericht te ontvangen. Wat een goed idee van haar! Het was even zoeken op internet en ik kon eigenlijk maar één project vinden. Bij de Vrienden van de Hoop is er een kerstactie waarbij je kerstkaarten anoniem kan sturen naar Stichting Vrienden van De Hoop, O.v.v: Kerstkaartenactie. Provincialeweg 122, 3329 KP Dordrecht. De kaarten worden dan verdeeld onder de groep mensen met verslaving of psychische problemen die zij begeleiden. Helaas liep deze actie tot 28 november, maar het is er wel 1 om te onthouden. Daarom heb ik hem maar in het tabblad ‘schrijf mee’ op de blog geplaatst zodat we volgend jaar mee kunnen doen!

Eenzame mensen komen ook veel dichterbij voor. Denk bijvoorbeeld aan de mensen bij je in de flat of straat. Is er net een partner overleden of een kind voor studie naar het buitenland vertrokken? Iemand die je niet goed kent uit te nodigen voor het kerstdiner met jouw gezin of voor ze koken is een grote stap. Een kaartje schrijven is eigenlijk geen moeite.

Ik ben benieuwd naar wie jij een kerstkaart stuurt dit jaar. En of je meer initiatieven kent die ik volgend jaar aan mijn lijstje toe moet voegen? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

3x een simpele kerstkaart knutselen

9 mensen om dit jaar een kerstkaart naar te sturen

De beste tekst voor op een kerstkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.