Een goed doel steunen past natuurlijk helemaal in de kerstgedachte. En door het sturen van kerstkaarten kun je dit eenvoudig doen.

goed doel steunen

Goed doel steunen

Via de website goede doel kerstkaart kun je uit veel kerstkaarten kiezen . Per kaart wordt er vervolgens 40 cent overgemaakt aan een goed doel naar jouw keuze. Dat is natuurlijk een hele goed systeem, waarbij het super makkelijk is om nog dit jaar nog wat karma punten te scoren. Zelf vind ik het leuk om de kerstkaarten te kopen die een goed doel zelf aanbied. Helaas ben ik een van de weinige die dit leuk vind denk ik, want er was dit jaar weinig aanbod van kerstkaarten gemaakt voor goede doelen. Gelukkig heb ik 2 sets bemachtigd en ze zijn heel leuk!

1. Goed doel steunen: WWF

kerstkaarten goede doelen

Het WWF biedt deze mooie set kerstkaarten aan voor € 13,95. Ze zijn gemaakt van gerecycled papier en er zijn bloemzaadjes in verwerkt. De ontvanger kan de kaarten na de kerst dus in de tuin of binnen in een pot met aarde doen en genieten van de mooie bloemen die zullen gaan groeien. Je steunt met de koop van de kerstkaarten het Wereld Natuurfonds in hun missie om meer natuur op aarde te krijgen en zo de aarde leefbaar te maken/houden voor iedereen.

2. Goed doel steunen: Amnesty international

kerstkaarten goede doelen

Dat Amnesty iets met schrijven heeft blijkt wel uit de schrijfactie om mensen die onrecht is aangedaan vrij te krijgen. In deze blogpost schrijf ik over hun actie‘Write for Rights’. Amnesty heeft een vrij indrukwekkende hoeveelheid kerstkaarten die ze aanbieden in hun webshop. De kerstkaarten Kattekwaad van Tineke van der Stelt heb ik gekocht voor € 8,99. Je ontvangt een mapje met vijf dubbele kaarten met een scheve kerstboom en vijf met een kat die de kerstboom omtrekt. Tevens zitten er 10 witte enveloppen in en 11 sluitstickers.

Koop jij dit jaar een kerstkaart van een goed doel of ga je zelf knutselen? Als je dit interessant vond is dit ook leuk om te lezen

9 mensen om dit jaar een kerstkaart naar te sturen

De beste tekst voor op een kerstkaart

Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.