Brieven van belang is een fantastisch boek om maar gelijk het eindoordeel te vertellen. Hieronder lees je waarom.

brieven van belang

* deze blogpost bevat affiliate links

Brieven van belang

Dit boek is een bundel van belangrijke of opmerkelijke correspondentie uit de geschiedenis. Denk aan brieven van de koningin van de UK met een recept voor scones aan de destijds Amerikaanse president Eisenhower. Het boek aanschaffen kan via bol.com en ondanks de sticker die er bij mij opstaat van 25 euro kost hij echt maar 15 euro. Maar je kunt het ook lenen in de bibliotheek. Houd er rekening mee dat je wel een stevige tas meeneemt want met 20x30cm en bijna 1,5 kilo is dit nogal een groot boek.

De reden van de afmetingen van het boek is dat niet alleen de vertaling van deze brieven te lezen zijn maar van de meeste brieven zie je ook het origineel. Heel erg leuk om handschriften te bekijken!

Hoe te lezen

Dit boek kun je achterelkaar lezen of je kiest er telkens een brief uit die je interessant lijkt. Zelf heb ik via de index naar Roald Dahl gekeken omdat ik benieuwd was hoe schrijvers een brief schrijven.

Eindoordeel

Fantastisch! Echt heel leuk en opmerkelijk om een stukje geschiedenis te kunnen zien. Sommige handschriften zijn zo mooi dat het inspireert om ook vaker met een zwarte vulpen cursief te gaan schrijven.

Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook wat voor jou

Review van het boek ‘Happy mail’ over snailmail maken

Review e-course your beautiful letter

Digitaal briefpapier printen van mijn Etsy shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.