Soms kom je een boek tegen over snailmail maken wat je moet delen. Dit boek heb ik voor mezelf gekocht voor inspiratie, maar zou ook erg leuk zijn als cadeautje.

*Deze post bevat affiliate links

Snailmail maken

Het is hartstikke leuk om je eigen kaarten te maken, maar soms kan het nogal overweldigend zijn als je op Pinterest naar ideeën zoekt. Je wilt natuurlijk wel een mooie kaart maken en tegelijk niet eerst allerlei duren materialen moeten aanschaffen. Het boek Happy mail van Eunice en Sabrina Moyle is een prachtig boek over zelfgemaakte snailmail en dan met name kaarten maken.

Opbouw boek

Het boek begint met een uitleg over wat snailmail inhoud, basis materialen die je nodig hebt en redenen om een brief te schrijven. Er zit ook een 30 brieven in 30 dagen challenge in. Hierna zijn er 17 kaart maak ideeën te lezen die prachtig gefotografeerd zijn. Dan nog een stukje over het versieren van een envelop en tenslotte uitscheur briefpapier en kaarten.

Oordeel

Dit boek is echt prachtig. De kaarten en enveloppen die gemaakt worden zijn prachten EN je hebt het gevoel dat je dit eenvoudig ook zelf kan maken. Dit boek is zeker aan te raken als je zelf wat moois wilt maken of als je iemand wil verrassen met een leuk cadeautje. De materialen die gebruikt worden hebben de meeste mensen die graag post versieren wel in huis. Ik was alleen verrast door de speciale pen van het merk Molotow waarmee je een tekst kan schrijven met maskeervloeistof en dan dat kan overschilderen met waterverf. Het opgedroogde maskeervloeistof kun je dan verwijderen en je krijgt een hele mooie tekst in je schildering zichtbaar als uitsparing. Dat wordt er een voor op het verlanglijstje 😉

Hebben jullie boeken die inspireren tot creativiteit en het sturen van post? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou:

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Review e-course your beautiful letter

Snailmail sturen voor beginners met gratis printable

2 thoughts on “Review van het boek ‘Happy mail’ over snailmail maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.