Inspiratie voor de beste tekst voor op een kerstkaart komt soms onverwachts, maar brengt zelfs de saaiste kaart naar een ander niveau.

tekst voor op een kerstkaart

Tekst voor op een kerstkaart

Een blanco kaart kan best verlammend werken als het om het schrijven van een boodschap gaat, daarom stel ik voor om het wat eenvoudiger te maken door een categorie te kiezen. De beste tekst voor op een kerstkaart valt namelijk in drie categorie├źn. Als je weet in welke categorie je wat wilt schrijven zul je zien dat er al wat inspiratie bij je binnenkomt.

1. Een kerstwens

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende categorie. Veel kaarten zijn zelfs al voorgedrukt met de tekst ‘fijne kerst’ of ‘vrolijk kerstfeest’. Volgens mij is de kern van de kerstgedachte ‘vrede op aarde’ en de viering van de geboorte van Jezus. Wanneer je religieus bent opgevoed of vanuit je bijbelstudie of kerkbezoek veel weet over het religieuze aspect is dit een heel speciaal moment om te vieren. Ook aan niet gelovige kun je hier iets mooist over schrijven in je kerstkaart. Het is niet je taak om iemand te bekeren of om belerend te zijn. Maar wanneer je vol enthousiasme over iets schrijft vinden de ontvangers dit erg leuk. En je stuurt een kerstkaart nu eenmaal vaak aan iemand die je kent dus je weet zelf of de boodschap zal bevallen. Vrede op aarde is iets waar we allemaal wat bij kunnen bedenken. Misschien een ruzie in de vriendengroep die is bijgelegd. Een duel bij voetbal die de persoon sportief afgehandeld heeft. Vrijwilligerswerk, donaties aan goede doelen of politieke ambities zijn allemaal dingen waar je over zou kunnen schrijven.

2. Een herinnering

Dit is vooral een terugblik van het afgelopen jaar. Is er iets speciaals gebeurt bij de ontvanger van jouw kerstkaart waar je extra aandacht wilt besteden. Zijn er grappige anekdotes te vertellen over wat jullie hebben meegemaakt? Dit is het moment om het op papier te zetten.

Een nieuwjaarwens

Deze categorie is ook erg handig als het misschien niet helemaal is gelukt om je kerstkaarten op tijd de deur uit te doen. Dan ga je gewoon voor een jaarwisselingskaart! Welke wensen heb je voor de persoon aan wie je schrijft? Welke avonturen hoop je samen te beleven het aankomend jaar? Of stuur een datum voor een nieuwjaarsborrel om samen de lijst met goede voornemens door te nemen met een lekkere warme chocomelk en taart erbij.

Ik ben heel benieuwd wat voor kaarten jullie schrijven. Is er nog een vierde categorie? Als je dit leuk vond om te lezen is dit ook iets voor jou

Schrijf jezelf een ansichtkaart vanaf je vakantieadres deze zomer

3 tips voor leuke vakantiekaart tekst

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

1 thought on “De beste tekst voor op een kerstkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.