Voor de achtste keer wordt de Grote Kerstkaartenactie georganiseerd bij het Ouderenfonds om de eenzaamheid tijdens de feestdagen te bestrijden. Jij doet toch ook mee?

kerstkaartenactie

Deze blogpost bevat affiliatelinks

Kerstkaartenactie

Schrijf ik twee weken terug nog over sinterklaas en nu al weer over kerst. Hoewel kerst nog erg ver weg lijkt kun je maar beter al een plan bedenken als je kaarten wil sturen naar de mensen om je heen. Zelf kom ik er niet elk jaar aan toe om kerstkaarten te sturen. Om leuke kaarten te sturen moet je nu eenmaal tijd vrijmaken. Mijn ouders hadden vroeger een kerstkaartenhanger waarop alle kaarten die ze kregen hingen. Ik betwijfel of ik zo’n boom nu vol zou kunnen hangen met kaarten. Maar elke kaart die ik krijg waardeer ik daardoor extra. Er zijn mensen die helemaal geen kaart of visite ontvangen met de feestdagen. Het Ouderenfonds organiseert daarom met PostNL en Kidsweek de Grote Kerstkaartenactie waarbij eenzame ouderen een kaartje gestuurd wordt met een warme wens voor de feestdagen.

Hoe werkt het

Maak of koop een mooie kerstkaart en schrijf hier een mooie wens voor de feestdagen op. De kaart stuur je dan in een envelop voor 18 december op naar:

Het Nationaal Ouderenfonds

Postbus 115

3800 AC Amersfoort

Het Ouderenfonds verwijderd de envelop en zorgt dat de kaart bij iemand terecht komt die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Meedoen

Meedoen is dus heel erg makkelijk. Het staat vrij om je adres op de kaart achter te laten. Dan is het mogelijk om een bericht terug te krijgen. En je mag zoveel kaarten opsturen als je maar wilt. Dat Kidsweek ook bij de organisatie is betrokken maakt het extra leuk om het met je kinderen, buurkinderen, neefjes, nichtjes, schoolklas of achterkleinkinderen te doen. Samen mooie kaarten knutselen en wensen bedenken!

Ga jij dit jaar meedoen met de Grote Kerstkaartenactie of ben je al bezig met het bedenken van je eigen gemaakte kerstkaart dit jaar? Als je dit leuk vond is dit misschien ook wat voor jou

Ja! Je kunt een brief aan Sinterklaas schrijven

Het ouderenfonds schrijfmaatje project stopt! Dit zijn twee alternatieven

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

3 thoughts on “Doe mee met de Grote Kerstkaartenactie van het ouderenfonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.