Voor sommige komt de titel ‘een brief aan Sinterklaas schrijven’ wat vroeg, maar als je net als ik al drie zakken pepernoten op hebt kun je rustig verder lezen 😉

brief aan sinterklaas schrijven

Brief aan Sinterklaas schrijven

Voor mij was dit volstrekt onbekend, maar je kunt Sinterklaas een brief sturen en ook bericht terug ontvangen. In de kinderboerderij Het Weverkeshof in Nuenen komt Sinterklaas elk jaar logeren en hier zijn ook genoeg hulppieten aanwezig om alle post te beantwoorden. Hoe leuk om met je zoon, dochter, kleinkind, neefje, nichtje, buurmeisje etc eens een mooie brief te gaan schrijven en versieren. Natuurlijk kun je dit ook doen bij de brief die je mooi oprolt en in je schoen bij de open haard achterlaat. Maar iets nieuws proberen kan natuurlijk ook een keer. Laat de voorpret maar beginnen.

Zo gaat het in zijn werk

Voor 1 december moet je een brief naar Sinterklaas sturen met daarbij een retourenvelop met genoeg postzegels erop. Het adres is:

Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Je krijgt dan een brief van Sinterklaas terug nog voor pakjesavond! Je kunt bij vragen altijd nog bellen met de kinderboerderij Het Weverkeshof op 040-2838772.

Ik heb helaas nog geen formulier gevonden om je aan te melden als hulpschrijfpiet want dat is natuurlijk ook wel heel bijzonder vrijwilligerswerk. Hoe aandoenlijk zullen de brieven wel niet zijn die gestuurd worden?

Heb jij Sinterklaas al wel eens een brief gestuurd of ga jij het dit jaar proberen? Als je dit interessant vond is dit ook iets voor jou om te lezen

Rijksmuseum zoekt penvrienden

Happy little moment Nederlands initiatief

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

2 thoughts on “Ja! Je kunt een brief aan Sinterklaas schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.