Snailmail, slakkenpost of gewoon een lief kaartje of brief. Hoe je het ook wilt noemen het is ontzettend leuk om te sturen en te ontvangen. Als je niet weet hoe te beginnen volg dan deze stappen en jouw eerste post is vandaag nog verstuurd.

Snailmail

In de afbeelding hierboven zie je een schilderij van Johannes Vermeer. Hij schilderde omstreeks 1663 de ‘Brieflezende vrouw’. Post sturen is nu minder belangrijk dan vroeger, maar het plaatje is zo herkenbaar. Ik heb vaak ook het geduld niet om te zitten en een brief te lezen, maar doe de envelop al open terwijl ik van de brievenbus wegloop. Er is vast iemand die jij een berichtje wilt sturen en kijk anders onder het tabblad Schrijf mee voor projecten waarbij je een schrijfmaatje kunt vinden. Voor het gemak ga ik er vanuit dat je als beginner een vriend(in), klasgenoot of familielid kiest waarvan je het adres weet.

Stap 1: vind iets om op te schrijven

Zoek een kaart, briefpapier of wat je maar in huis hebt om een brief op te schrijven. Ik heb trouwens ook een gratis printable gemaakt van het prachtige schilderij ‘Brieflezende vrouw’ wat je kan afdrukken op A4 papier, uitknippen en op een kartonnetje kan plakken om zo je eigen kaart te maken.

snailmail

Stap 2: schrijf iets op

Dit is het moeilijkst. Wat ga je opschrijven? Maar niet elk kaartje hoeft geanalyseerd te worden op perfectie. Vaak is een leuk bericht genoeg. Schrijf niet te veel vragen op (hoe gaat het? hoe was je eerste werkdag?) omdat het geen telefoongesprek is waarbij je direct antwoord krijgt en het meer op een interview gaat lijken dan een lief bericht. Zelf vind ik raadsels erg leuk. Raadsels verzinnen kan ik niet zo goed, maar internet staat er vol mee. Zeker sinds escape rooms zo populair zijn geworden vinden de meeste mensen het wel leuk om even te puzzelen.

Stap 3: stuur het op

Als je geen postzegels hebt kun je eenvoudig via PostNL een postzegelcode kopen dus je kunt eigenlijk niet blijven steken bij deze stap. Mooie postzegels kopen of maken vind ik wel wat gezelliger staan dan een code, maar soms heb je niets in huis.

Jou eerste poststuk heeft je huis verlaten in 3 eenvoudige stappen. Als je dit leuk vindt is dit misschien ook wat voor jou

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Digitaal briefpapier printen van mijn Etsy shop

3 mensen die je vandaag zomaar een kaartje kunt sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.