Een kaartje na starten nieuwe studie aan iemand sturen is meer dan alleen attent. Ik zal 3 redenen geven waarom je iemand hier heel veel plezier mee doet. Gezien de eerste studiemaand er nu op zit tijd om wat post te gaan versturen.

een kaartje na starten nieuwe studie

Een kaartje na starten nieuwe studie

De zomerperiode en in de maand augustus zijn er weer allemaal leuke schriften, agenda’s, pennen en kaftpapierrollen te koop. Dat betekend dat er allemaal mensen met een nieuw schooljaar gaan starten. Ook als je niet meer naar school gaat weet je hoe spannend die eerste maand is. Wat voor klas heb je, zijn de leraren leuk, is de studie leuk, kun je meekomen met de rest en had je niet liever toch iets anders gedaan? Reden dus om de studerende persoon in jou omgeving nu een lief berichtje te sturen.

1. Boost geven in het vertrouwen in jezelf

Onzekerheid is iets waar niet iedereen last van heeft, maar de meeste mensen zullen dit gevoel wel herkennen. Hoe lastig is het om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen en studiekeuze als alles nieuw is. Of als je bent blijven zitten en je weer 100% moet geven terwijl al je klasgenootjes verder zijn gegaan. Een lieve brief of kaart waarin bemoedigende woorden staan of je goede eigenschappen kan je helpen weer even op te laden en vol goede moed aan de maand oktober te beginnen.

2. Laten weten dat ze niet alleen zijn

Niet iedereen maakt direct de eerste schooldag nieuwe vrienden. Als je op kamers bent gegaan, een nieuwe studie start of in een nieuwe klas terecht komt kan dat best eenzaam zijn. Aan wie moet je vragen stellen of je verwonderen over de situaties waar je inkomt? Aan degene van wie je nu een kaartje ontvangt natuurlijk! Wat is het fijn om te weten dat er iemand aan je denkt en voor je klaar staat.

3. Ontspanning

De agenda is gelijk weer gevuld met deadlines en projecten. Hoe leuk om dan van jou een berichtje te ontvangen ter ontspanning. Een grappige anekdote, een mop, raadsel of mooi songtekst op een mooie kaart kan iemand even uit de stress trekken. En als het een mooie kaart is fleurt hij gelijk de nieuwe studieplek op.

Stuur jij iemand deze maand een kaartje na starten nieuwe studie? Als je dit interessant vond is dit misschien ook wat voor jou

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Een lieve brief schrijven naar jezelf omdat je het waard bent

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.