Als je even niet je wil nadenken over een inspirerende brief maar wel creatief bezig wilt zijn is enveloppen maken van tijdschriften de perfect bezigheid.

enveloppen maken van tijdschriften

Deze blogpost bevat affiliate links

Enveloppen maken van tijdschriften

De envelop is het eerste wat je ontvanger ziet en zorgt al voor een reactie als de brievenbus wordt geleegd. Neem bijvoorbeeld de blauwe envelop die de Belastingdienst gebruikt. Je weet meteen van wie de brief afkomstig is en je krijgt er een beetje zenuwen van. Een vriendin die mooie stickers heeft gebruikt om de envelop te versieren en in mooi handschrift je adres heeft geschreven wekt weer hele andere gevoelens op gelukkig. Zelf enveloppen maken is bijna geen moeite en een hele rustgevende activiteit waarbij je niet hoeft na te denken. Zeker het proberen waard.

Stap 1

Enveloppen maken van tijdschriften begint natuurlijk met het doorspitten van tijdschriften naar mooie afbeeldingen. Flow is bij mij favoriet. Maar laat je zeker niet tegenhouden om niet ook naar kranten en cadeaupapier te kijken.

enveloppen maken van tijdschriften

Stap 2 enveloppen mal gebruiken

Als je mooi papier hebt verzameld is de volgende stap om er met behulp van een mal de omtrek van je envelop erop aan te geven. Er zijn diverse mallen op de markt voor diverse afmetingen enveloppen. Zelf heb ik er een van plastic van de Hema. Niet heel mooi, maar doordat hij wat doorzichtig is kun je wel goed een afbeelding op de voorkant van je envelop centreren.

enveloppen maken van tijdschriften

Stap 3 bijna klaar

Nu is het een kwestie van uitknippen, de randen vastplakken en bedenken wie de mooie envelop krijgt toegestuurd.

Als je nog inspiratie zoekt wie je een mooie brief kan sturen lees dan ook eens

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Schrijf mee

Penvriendinnen gezocht! 5 tips hoe jij de leukste penvriendin vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.