Plien en Bianca zijn twee vrouwen die een cabaretduo vormen. Elke week schrijven ze elkaar een brief en daar is het boek ‘jij nog wat te klagen?’ uit ontstaan. Ik zag het boek bij de bibliotheek liggen en het leek me ideaal voor de vakantie. Hieronder lees je wat ik ervan vond.

Plien en Bianca

Deze blogpost bevat affiliate links, dat betekend dat ik een klein bedrag krijg als je iets via de link aanschaft. Kost jou niets extra’s

Plien en Bianca

Zelf ken ik Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman van het programma Zaai en van het fragment uit hun cabaretshow Biks van 2001 waarin ze een blote mannenpak aanhebben (doorscrollen naar minuut 24 ;)). Bianca Krijgsman heeft ook een column in het tijdschrift Flair gehad. Dit heb ik zelf nog nooit gelezen, maar is natuurlijk wel de beste oefening om korte verhalen te schrijven.

Jij nog wat te klagen?

Het boek bestaat uit een brief op de linker pagina van een van de twee vrouwen gericht aan de andere vrouw. Op de rechter pagina staat dan het antwoord van de ander. Het zijn vooral grappige en herkenbare onderwerpen en leest zo weg.

Het oordeel

Dit is een prima vakantieboek! Omdat maar 2 bladzijdes bij elkaar horen (de eerste brief en het antwoord erop) kun je telkens een stukje lezen en dan weer je boek neerleggen. Geen ingewikkelde verhaallijn die je moet onthouden of net een spannend stukje waardoor je even niet beschikbaar bent. Het is door het gemak wel snel uit te lezen dus ik zou nog wel wat andere boeken meenemen op vakantie, maar dit is er zeker een voor naast het zwembad.

Super knap trouwens om elkaar elke week een brief te schrijven. Kost toch wel veel tijd en je moet boordevol inspiratie zitten om telkens weer een leuk stuk op papier te kunnen zetten.

Als je dit leuk vond is dit ook iets voor jou om te lezen:

Ode aan de brief – review

Review e-course your beautiful letter

3 mensen die je vandaag zomaar een kaartje kunt sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.