Een lieve brief schrijven naar jezelf is een enorm mooi cadeau wat je jezelf kunt geven. En als je het gênant vind om jezelf te schrijven houd jezelf dan voor dat het een goede oefening is voor het schrijven van lieve brieven naar anderen.

lieve brief schrijven

Lieve brief schrijven

Het is voor iedereen fijn om zwart op wit te zien staan wat een leuk persoon je bent en wat voor verschil je maakt in iemands leven. Dit is niet iets wat alleen mensen met een partner, vriend(in) of familielid die graag schrijft zouden moeten ervaren. Iedereen zou zo’n bericht een paar keer moeten ontvangen. Om deze reden heb ik al eerder geschreven waarom je jezelf een vakantiegroet moet sturen deze zomer. Maar ook als de zomer afgelopen is mag je je mooiste briefpapier uit de kast trekken voor een bericht aan jezelf.

Relativeren

Onbewust leg je jezelf steeds meer regels op. Je mag bepaalde voedingsmiddelen niet eten, je kind mag nooit huilend op de grond in de supermarkt liggen, je collega’s moeten je aardig vinden en je moet boeken lezen leuker vinden dan Netflixen. En als het een keer allemaal tegenzit of niet lukt dan ben je enorm teleurgesteld in jezelf. Maar als je zo streng kunt zijn voor jezelf moet je ook de kracht in je vinden om het allemaal een beetje te relativeren. Dus in plaats van jezelf een preek te geven stuur je jezelf de mooiste ansichtkaart die je kan vinden met een pizza erop als je een pizza met vlees en koolhydraten heb gegeten. Herinner jezelf op de kaart dat je trots op jezelf mag zijn dat je 90% van de gevallen eet zoals jij belangrijk vindt en dat het niet om het eten van de pizza ging maar dat je een enorme toffe avond met vrienden hebt gehad. Dit is een voorbeeld maar je snapt wat ik bedoel.

Affirmaties

Affirmaties zijn teksten die je overtuigingen sterker maken. ‘Ik ben liefde waard’, of ‘ik ben precies goed zoals ik ben’. Hoe meer je het zegt hoe meer je er zelf in gaat geloven. Het opschrijven en lezen draagt hier zeker aan bij.

Doelbewust

Die studie afronden, baan volhouden, het hardlopen en oefenen met de gitaar. Soms is de weg naar het einddoel (zoals kinderliedjes met je kind kunnen spelen op de gitaar) zo lang en zo veel lastiger dan gedacht dat opgeven een reeële optie word. Af en toe jezelf herinneren aan de einddoelen op een empathische manier geeft je weer de moed en focus om door te gaan.

Ik hoop dat je de tijd gaat maken om jezelf een lief bericht te sturen. In mijn etsy store verkoop ik momenteel digitaal briefpapier wat je hier prima voor kunt gebruiken. Mocht je deze blogpost interessant vinden dan is dit ook iets voor jou

Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Het ouderenfonds schrijfmaatje project stopt! Dit zijn twee alternatieven

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

1 thought on “Een lieve brief schrijven naar jezelf omdat je het waard bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.