Normaal ben ik van het knutselen met papier en verf maar voor mijn broertje ging ik zelf kaarten maken op de computer en ik ben erg blij met het resultaat.

zelf kaarten maken op de computer

Waarom zelf kaarten maken op de computer?

Waarom op de computer en niet knutselen? Dat kwam eigenlijk omdat deze kaart niet voor een vriendin is maar voor mijn broertje. Mijn broertje zou handgemaakt zeker waarderen, maar heeft de voorkeur voor een strakkere afwerking. Ook wilde ik hem verrassen met iets voor zijn nieuwe werkplek. Op internet vind je tal van leuke posters met tekst over een werkplek. Nu wilde ik geen poster geven, maar gewoon een kaartje sturen dus dacht ik dit makkelijk na te kunnen maken op de computer

Benodigdheden

Allereerst moet je inspiratie opdoen. De posters die ik leuk vind zijn posters met enkel tekst erop. Canva is een gratis online programma (je kunt ook betalen voor een wat uitgebreidere versie) waar je super makkelijk grafische ontwerpen kunt maken op diverse formaten. Ik heb de tekst wat aangepast maar de opmaak min of meer gelijk gehouden en een A6 design hiervan in Canva gemaakt.

zelf kaarten maken

Het in elkaar zetten

De mooiste optie is om het via bijvoorbeeld de website fotofabriek af te laten drukken als ansichtkaart. Ik vond dat iets te duur worden voor gewoon een grappige kaart dus heb het zelf afgedrukt en op een stevig karton gelijmd.

Nadat ik de ontwerpen had uitgeprint kwam ik erachter dat ik beter een kader om het ontwerp had kunnen zetten, want een A6 design met een witte achtergrond afdrukken op een wit A4 papiertje laat het aan je eigen fantasie over waar je het uit moet knippen. Ik heb dus maar een ansichtkaart erbij gepakt en zo op het juiste formaat uitgeknipt.

Het resultaat

zelf kaart maken

Uiteindelijk had ik vijf kaarten gemaakt. Op de kaarten heb ik telkens vier woorden geschreven en ze een voor een verstuurd zodat mijn broertje over een periode van twee weken uiteindelijk mijn boodschap kreeg. Of hij ze op gaat hangen op zijn werkplek weet ik niet, maar ik ben in iedergeval wel heel trots op mijn strakke kaarten die ik in Canva heb gemaakt.

Vond je zelf kaarten maken op de computer interessant om te lezen dan zijn deze blogposts misschien ook wel wat voor jou

Borduren op kaarten voor beginners. Probeer jij het ook?

Creatieve werkplek maken in mijn huis

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.