Zomaar een kaartje sturen, omdat het je bijna geen moeite kost om even een teken van leven en interesse te sturen. En het is super leuk om een kaartje te ontvangen. Weet je niet wie je moet verrassen dan heb ik drie mensen wie je nu nog een kaartje kunt sturen. En zeg nou zelf, drie kaartjes schrijven is bijna geen werk.

Zomaar een kaartje

Zomaar een kaartje schrijven doe je omdat je even contact met iemand wil maken. En niet omdat er plichtsgetrouw een kerstkaart naar toe moet. Het voordeel van een kaartje in plaatst van een brief is dat je een ansichtkaart met een mooie voorkant kunt uitzoeken en er veel minder tekst op past dan een heel blanco A4tje, dus ook als je maar kort de tijd hebt is de kaart zo gevuld.

1. Je moeder/vader/opa/oma/broer/zus

Je ouders en grootouders vinden jou al leuk dus zullen helemaal moeten glimlachen als er een kaartje van jou in de brievenbus ligt. Om opa’s en oma’s meer post te laten ontvangen zijn al diverse initiatieven in het leven geroepen om eenzaamheid te bestrijden. Des te leuker als jij daar ook aan mee kan helpen. Mijn broertje stuur ik nooit een kaartje, maar nu ik zo aan het brainstormen ben over welke drie personen je een kort berichtje kunt sturen snap ik eigenlijk niet waarom hij nooit een kaartje heeft gekregen! Hij weet dat ik graag post stuur en zal me niet raar vinden als hij een kaart krijgt (hooguit een beetje zonde van het papier, ‘je kan toch appen?‘)

2. Een vriendin

Een vriendin vindt een kaartje van jou heel leuk. En wat het makkelijk maakt is dat zij aan een half woord genoeg heeft. Dus wanneer je al helemaal bijgekletst bent en je eigenlijk niets noemenswaardigs beleeft heb kun je gewoon een mooie kaart uitzoeken. Eventueel nog een raadsel achterop voor de leuk. Internet staat vol met leuke raadsels en een rebus is ook voor jou leuk om te bedenken.

3. Een vreemde

En dan bedoel ik niet een vreemde die niet op post zit te wachten natuurlijk. Want dan is het zonde van je moeite en het papier. Maar postcrossing is de manier om mensen over heel de wereld zomaar een leuk kaartje te sturen. Als je nog geen postcrossing account hebt kost het iets meer tijd omdat je een account moet aanmaken, maar als je die paar minuten niet kunt missen dan is je leven denk ik te druk om ontspanning te halen uit postcrossing. Je moet natuurlijk ook nog even controleren of je internationale postzegels in huis hebt, maar dan kun je beginnen. En het leuke is dat je nu ook gegarandeerd zomaar een kaartje terug krijgt ;).

Ik ben benieuwd of je vandaag 3 kaartjes op de bus doet. Als je eerst nog even verder wilt lezen is dit wellicht iets voor jou

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

Schrijf mee

3 tips voor leuke vakantiekaart tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.