Originele, inspirerende of grappige vakantiekaart tekst schrijven? Met deze 3 tips wordt vakantiekaarten schrijven veel makkelijker.

vakantiekaart tekst

Vakantiekaart tekst verzinnen

Wat een feest, ik ben een week naar Mallorca geweest! Super fijne vakantie gehad en natuurlijk wilde ik een berichtje sturen vanaf mijn vakantieadres. In deze blogpost leg ik uit waarom ik vakantiekaarten verstuur. En nu zal ik 3 tips geven om makkelijker een kaart te schrijven.

De basis

Allereerst heb je natuurlijk een vakantiekaart nodig. Ook als je thuisblijft kun je een vakantiekaart in de winkel kopen of er een zelf maken natuurlijk. Op vakantie kan het een hele onderneming zijn om een leuke kaart te vinden. Mocht je niets leuks vinden kies dan de allerlelijkste. Dat geeft gelijk een grappige sfeer aan je kaart šŸ˜‰

De tekst

Als je dan een kaart hebt komt het leukste. Namelijk de kans om een berichtje naar huis toe te sturen. Bedenkt wat voor kaarten jij graag ontvang en neem dat als inspiratie. Het doel is niet om iemand jaloers te maken, maar natuurlijk mag je over de coole dingen vertellen die je gedaan hebt. Het is handig om het land waar je bent en de datum op de kaart te noteren. De datum vergeet ik vaak, maar leidt tot veel verwarring als je kaart pas 8 weken na aankomst bij je vriendinnen aankomt. Verder vind ik ook altijd een klein weer icoontje met de temperatuur heel schattig staan.

Tip 1: Wat heb je gedaan

Dit kan een activiteit zijn of juist het gebrek aan actie maar het lekker liggen op het strand. Het hoeft niet uitgebreid te zijn. Als je hebt gebungeejumpt bijvoorbeeld kan er in prachtige letters alleen maar staan ‘ik heb gebungeejumpt’ en de ontvanger kan dan bij thuiskomt de rest van het verhaal horen. Als je meer van het sight seeing bent is het juist leuk om te vertellen wat je hebt geleerd. Een hele lezing over een historisch gebouw is voor een beperkt publiek leuk, maar in de 10 regels die op de kaart passen kun je iedereens aandacht erbij houden en misschien zelfs wel prikkelen om er nog wat meer over te lezen thuis.

Tip 2: anekdote

Een blunder van jezelf is altijd leuk om te delen. Maar een gesprek van de mensen op de handdoek naast je wat je hebt verstaan op het strand waar je van in een deuk lag moet natuurlijk ook gedeeld worden.

Tip 3: iets wat je geleerd hebt

Tijdens de 16 uur durende vlucht heb je misschien eindelijk de tekst van dat ene liedje kunnen vertalen. Misschien een nieuw recept of een nieuw woord in je vakantieland geleerd. Dat groene nagellak op je tenen niet de beste kleur is voor jou. Dat je veel meer durft dan je dacht. Of dat je een nieuw lievelingsboek hebt nu je het ene na het andere boek leest aan het zwembad en je deze direct wil tippen aan de thuisblijvers.

Ik ben heel benieuwd wat er op jouw vakantiekaart staat dit jaar!

Als je dit leuk vond is dit misschien ook wat voor jou

Schrijf jezelf een ansichtkaart vanaf je vakantieadres deze zomer

4 redenen om een vakantiegroet te sturen

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

1 thought on “3 tips voor leuke vakantiekaart tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.