Wanneer je je brievenbus opent en er liggen bijzondere ansichtkaarten in dan moet je daar toch wel erg van glimlachten. Deze week ontving ik een hele leuke kaart en die wil ik graag delen.

bijzondere ansichtkaarten

Bijzondere ansichtkaarten

Sommige kaarten hebben mooie afbeeldingen, zijn prachtig zelf gemaakt of van bijzonder materiaal. Ik kreeg een lieve kaart van een vriendin van mij. Achterop stond de tekst en de voorkant was een soort pop-up kaart alleen was de kaart plat en moest je zelf de figuurtjes uitdrukken en omvouwen om een 3D effect te krijgen.

pop up kaart
Dit is de platte kaart die ik ontving
zo ziet het eruit als je de voorgeperforeerde figuren losmaakt en rechtop vouwt

Eindresultaat

Hieronder zie je op de foto het eindresultaat. Echt een leuke kaart om te zien en mijn zoontje herkende gelijk de vuurtoren en de boten. Zo hebben gelezen kaarten nog een decoratieve functie

Je zou denken dat dit ook zelf te maken is. Als je mooi kunt tekenen of digitaal kunt ontwerpen heb je al een mooi schilderij als kaart. Ik weet alleen niet hoe je de figuren dan voor zou moeten perforeren voor de ontvanger. Hebben jullie daar suggestief voor? Op internet ben ik gaan kijken naar pop-up kaarten en daar bestaan wel heel veel tutorials over. Dit is een super mooi YouTube filmpje van een meisje die een pop-up brief maakt voor de verjaardag van een vriendin in vintage piraten style.

Als je dit leuk vond om te lezen dan is dit misschien ook wel iets voor jou

Tip voor zondag! Een kaart borduren voor vaderdag

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.