Om makkelijker te knutselen en te schrijven en al mijn spullen snel te kunnen pakken moest ik wel een creatieve werkplek maken in mijn woonkamer. Via marktplaats vond ik een secretaire en dat is ideaal. Je hoeft dan namelijk nooit midden in je project opeens alles op te ruimen, maar je doet gewoon de deksel dicht en alles is uit het zicht. Omdat ik het zelf altijd leuk vind om te zien wat iemand heeft laat ik hier mijn eigen hobbyplek zien

creatieve werkplek maken
Mijn favoriete spullen heb kun je met affiliate links hier vinden

Creatieve werkplek maken in de woonkamer

Er was nog een klein plekje over in de woonkamer waar precies het bureautje kon staan.

knutselkamer inrichten

Eronder staat een bak voor de zandtafel die nu watertafel is geworden en er bovenop een foto die ik voor moederdag heb gekregen.

stationery desk tour

Als je de klep opendoet zie je mijn waxing materialen, bullet journal, notitieboekjes, glas met mijn favoriete pennen en een schaar en de kleine laatjes.

De kleine laatjes

organizing my stationery

Links boven vind je de lijm, washi tape, papier en klein notitiepapiertje

my stationery collection

Daaronder het uitprikmatje met prikker voor geborduurde kaarten, geo driehoeken en een mal voor cirkels en kleine kleurpotloden (zodat mijn zoontje ze ook kan gebruiken)

knutselen

In het onderste laatje links zitten de kwasten. Momenteel heb ik alleen waterverf, maar m’n zoontje vindt vooral de grote kwasten heel leuk om uit te proberen.

knutselspullen

Dan gaan we naar de rechterkant van het bureau. In het bovenste laatje een paar cadeaulabels en een blikje waarin ik mijn postzegels bewaar.

knutselspullen bewaren

Dan het laatje met mijn voorraad kaarten.

knutselspullen kind opbergen

Het onderste laatje is voor het opbergen van mijn (zelfgemaakte) enveloppen

De grote lades

Dat was de bovenkant, dan nu naar de onderste laden. Mijn zoon heeft een montessori shelf in de woonkamer staan waarin 4 creatieve activiteiten staan waar hij mee kan spelen wanneer hij zin heeft. Deze wissel ik af. Momenteel staan er stiften, verfstiften, stickers en stempels. Niet alles wat ik heb staat nu dus in de kast.

ladekast knutselspullen

Bij een creatieve werkplek maken is het ook belangrijk dat hij praktisch is. Daarom ligt in de bovenste lade tape (van alle internetbestellingen die weer teruggestuurd moeten worden) en een meetlat wat we vaak gebruiken om te kijken of iets past in ons huis. Links ligt een lichtbak die ik gebruik bij het maken van mijn eigen kaarten met oplader en een envelopmal. Ernaast mijn ereader (en het boek de bijenhouder van Aleppo heb ik nog niet uit, maar het is tot nu toe erg goed!) en mijn laptop.

opbergkast knutselspullen

Ik heb heel veel stationary kwam ik achter toen ik alles op 1 plek ging opbergen. Op deze foto is het pijnlijk duidelijk, want het past niet. Je ziet mijn gekleurd papier links met daarop een tasje met mijn wol. Rechts mijn waterverfpapier en schriften. Ervoor in het witte doosje met vegen is een eerste lijmsetje voor mijn zoon en ernaast 2 papierpunches.

desk tour aesthetic

De onderste lade alweer. Hier zie je links bovenop een doos met mijn voorraad (pennen en extra lijm en inkt voor de printer en vulpen) en mijn borduurspullen de schaar van mijn zoon liggen met wat rest papier. De schaar en het papier kan ik dat als activiteit op zijn shelf neer zetten en ruilen met bijvoorbeeld de stempelset. Ervoor ligt mijn papier snijders. Aan de rechterkant zie je een hele stapel stickers. Deze zijn voor mijn zoon voor het oefenen van de fijne motoriek en ernaast waterverfpalets. Ervoor een glas voor het waterverven en wasco krijt.

Dit was mijn desk tour! Ik ben benieuwd hoe jouw creatieve werkplek eruit ziet. Als je dit leuk vond is dit ook iets voor jou

Favorieten materialen

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Borduren op kaarten voor beginners. Probeer jij het ook?

3 thoughts on “Creatieve werkplek maken in mijn huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.