Een kaart borduren voor vaderdag is mijn volgend project geworden nadat ik enthousiast ben geworden over het borduren op papier.

Deze blog post bevat affiliate links

Eenvoudig een kaart borduren voor vaderdag

Nu had ik in een vorige blogpost mijn laten zien hoe je bloemen kunt borduren. Maar deze techniek ging nu gelijk al de mist in omdat ik in plaatst van 6 gaatjes voor elke bloem maar 5 gaatjes in het papier prikte. Heel typerend voor mijn ongeduld om iets te gaan knutselen en gelukkig ben ik niet perfectionistisch maar wel creatief dus zijn het iets andere bloemen geworden dan de bedoeling was šŸ˜‰

Stap voor stap de vaderdagkaart maken

vaderdag kaart knutselen

Van mijn zoontje had ik een foto gemaakt toen hij met de loopfiets aan het crossen was in de modder. Het leek me erg leuk om dat zand wat op te vrolijke met bloemen. Deze foto heb ik op op A4 formaat mat laten afdrukken op 170gr papier. Hierin heb ik daarna gaatjes geprikt om het draad doorheen te kunnen doen. Uiteindelijk zaten er zoveel gaatjes in het papier dat ik met een witte gelpen het centrum van elke bloem heb aangegeven zodat het niet elke keer een zoektocht werd waar de draad heen moest.

Voor het borduurgaren heb ik een set op irisborduurt.nl gekocht en ik ben gestart met de groene basis van de bloemen.

vaderdag knutselen

Voor de bloemen heb ik rondjes gemaakt door het draad rond te rijgen door de plusjes van groen. Mijn vader is kleurenblind maar toch heb ik kleuren gebruikt die echt voor kunnen komen.

Het eindresultaat

kaart voor vaderdag knutselen

Een kaart borduren voor vaderdag vond ik erg leuk. Het borduren geeft me wel veel nekpijn omdat ik zo voorover gebogen zit om het goed te doen. Maar na al die uurtje ben ik erg blij met het eindresultaat. Nu inscannen en afdrukken als een ansichtkaart en opsturen naar mijn vader. Denk dat hij het leuk gaat vinden.

Ben benieuwd of jij voor vaderdag een kaart hebt gestuurd. Vond je dit leuk om te lezen dan is dit ook wat voor jou

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Borduren op kaarten voor beginners. Probeer jij het ook?

Bloemen borduren op papier voor beginners

1 thought on “Tip voor zondag! Een kaart borduren voor vaderdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.