Je hoopt natuurlijk dat een rouwkaart sturen niet vaak nodig is. Maar soms moet je juist een lieve brief of kaartje sturen als iemand het erg moeilijk heeft. Een paar tips hiervoor

Rouwkaart sturen

1. Geschikte rouwkaart sturen

In de Bruna, supermarkt of postkantoor is altijd wel een klein hoekje met rouwkaarten of condoleance kaarten. Het is wel goed zoeken naar een die bij de persoon past. Bij webshop van Poehee post verkopen ze elegante en minimalistische kaarten met een mooie tekst erop. In de webshop van Envy cards staan niet veel rouwkaarten, maar deze vind ik wel erg mooi.

2. De juiste tekst

De juiste tekst schrijven vind ik extreem lastig bij een rouwkaart. De kaarten van Poehee post met hun mooie teksten zorgen dat je al flink op weg geholpen bent en verder komt dan ‘met oprechte deelneming’. Als je een kaart hebt waar je wel zelf wat op moet schrijven en je weet niet wat heb ik een paar suggesties:

-Een gedicht van Toon Tellegen, Annie M.G. Schmidt of Toon Hermans

-Een mooie songtekst of tekst van Pinterest

– Een herinnering beschrijven of hoe jij een levensles van de persoon mee zal nemen in je verdere leven (zoals meer boeken lezen, vaker nieuwe dingen proberen, meer lachen om het leven)

3. De envelop

De buitenkant van de envelop is wat de persoon ziet zodra ze naar de deurmat lopen. Daar kan de troost al beginnen. Maak je eigen donkerblauwe of zwarte envelop, kies een passende postzegel voor die persoon, versier hem met een collage van haar/zijn favoriete hobby je kunt het simpel of juist heel druk maken. Het laat zien dat dit niet een plichtsgetrouwe standaard kaart is, maar dat je stil hebt gestaan bij het verlies.

Een rouwkaart sturen is nogal een zwaar onderwerp, maar omdat je het juist niet zo vaak doet (hoop ik) wel fijn om er een keer over na te denken. Hebben jullie nog tips voor het schrijven van moeilijke kaarten?

Als je dit fijn vond om te lezen is dit misschien ook wat voor jou

Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

Doe mee met Brieven aan Bep een nieuw initiatief

1 thought on “3 dingen waar je op moet letten bij een rouwkaart sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.