Misschien ben ik de enige die hieraan schuldig is, maar stationery opbergen kan ik zo goed dat ik geen zin heb om het te pakken. De pen die op het aanrecht slingert zal ik eerder gebruiken dan de mooie vulpen die achter in de kast in een mooie kist onder een grote doos met knutselpapier staat opgeruimd. Hieronder lees je mijn voornemen om mijn stationery meer te gaan gebruiken.

stationery opbergen

Mijn voornemen voor stationery opbergen

Omdat ik zoveel energie krijg van knutselen en kaarten schrijven moet ik het vaker van mezelf doen als cadeautje voor mezelf. Helaas krijg ik geen relaxed gevoel van rommel en dingen in mijn gezichtsveld die ik nog moet doen (opruimen, oud papier wegbrengen etc). Daarom heb ik mijn pennen en papier mooi uit het zicht in mijn kledingkast opgeborgen. Helaas is het nu dus een struikelblok geworden om het allemaal eruit te pakken. Daarom heb ik voor mezelf een stappenplan bedacht.

1. Kies een plek

De ladekast in de keuken. Een karretje op wieltje of wat het ook maar is. Een plek waar je al je spullen bij elkaar hebt en makkelijk kunt pakken is een vereiste. Ik ben op marktplaats opzoek gegaan naar een retro secretaire. Dan heb ik een leuk bureautje waar ik alles aan kan doen. En als het niet allemaal afkomt sluit ik de klep en is het uit het zicht. Als het goed is heb ik over 2 weken het bureautje mooi ingericht bij mij thuis staan, maar met marktplaats weet je het nooit šŸ˜‰

2. Bepaal je doel

Wil je je pennen vooral gebruiken voor postcrossing of wil je juist dit jaar iedereen een keer optijd een kerstkaart sturen. Als je weet waarom en waarvoor je al die stationery gaat gebruiken is het ook makkelijker om op te bergen.

3. Minimaliseer

Hoe minder spullen je hebt hoe minder groot je opbergoplossing hoeft te zijn en hoe meer je de spullen die je hebt zult gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, voor een lieve brief heb je helemaal niet zo veel nodig. Het enige nadeel van het minimaliseren is dat je niet alles kunt doen wat je bedenkt of op Pinterest ziet. Je hebt waarschijnlijk niet alle kleuren brushpennen en alle kleuren waterverf en stempels en stickers. Als je dit heel vervelend vind kun je misschien met een vriendin nog een driemaandelijks ruilsysteem instellen of iets bedenken waardoor je collectie stationery groter is. Ik heb een zoontje die ook moet knutselen, dus dat is voor mij een goed excuus om krijt EN stiften EN potloden EN waterverf te hebben. Mijn favoriete spullen vind je hier

Maak het jezelf makkelijk

Op Netflix heb je de serie The Home Edit waarin heel veel op kleur wordt georganiseerd. Als jouw brein zo werkt doe dan ook je pennen, inkt en washitape rolletjes op kleur sorteren zodat je snel vind wat je zoekt en het snel weer terug kan leggen. Misschien wil je alles in aparte bakjes of juist alles bij elkaar om je te inspireren. Je weet waarschijnlijk zelf wel welke manier het beste voor je werkt.

Ik hoop binnenkort mijn favorieten spullen op een mooie georganiseerde plek te laten zien

Als je dit leuk vind dan wil je dit misschien ook wel lezen

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

1 thought on “Stationery opbergen zodat je het gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.