Schrijf jezelf een vakantieboodschap en bij terugkomst ligt er een cadeautje voor jezelf in de brievenbus. In deze blogpost probeer ik je te motiveren om deze zomer een kaart naar jezelf te sturen.

schrijf jezelf gelukkig

1. Schrijf jezelf een bijzonder souvenir

Het woord ‘souvenir’ komt uit het Frans en betekent herinnering. Een bepaald object kan herinneringen oproepen en dat is de reden waarom je op vakantie iets koopt: om jezelf te herinneren aan de leuke tijd die je hebt. Nu hoeft het niet zo te zijn dat je huis straks helemaal vol staat met spullen omdat je in de luxepositie verkeerd om vaak op vakantie te gaan. Een klein kaartje is al voldoende om je te herinneren aan de leuke tijd. Kies een kaart met op de voorkant iets wat je aanspreekt en je kunt zelfs een kleine gallery wall aanleggen over de loop van de tijd als je graag een fysiek object wil behouden.

2. Je ‘vakantiezelf’ kan je advies geven

Op vakantie zijn we over het algemeen niet bezig met deadlines, hoeveel uur we nog kunnen slapen voor de wekker gaat en of het überhaupt wel zin heeft om je haar leuk te doen als het toch heel de dag gaat regenen. De ‘vakantie’ versie van jezelf kan je daarom goed advies geven als een soort buitenstaander. Je kunt jezelf herinneren aan je prioriteiten (waarom altijd s’ochtends haasten met je kind naar de opvang brengen als tijd met je gezin doorbrengen zo belangrijk voor je is) en doelen (de andere mensen aan het zwembad die ook niet hun ‘beach body’ doelen hebben gehaald lijken toch wel erg veel plezier te hebben) en opdrachten geven (blijf elke dag afsluiten met je partner met een kopje thee en zonder tv want het voelt zo romantisch om elkaar echt aan te kijken).

3. Het perfecte moment voor self-care

The world needs more love letters maar jij verdient ook een liefdesbrief! En wie kan dit beter schrijven dan jij. Wees eens lief voor jezelf door de moeite te nemen een lief kaartje naar jezelf te sturen. De dip die je voelt als je weer terug bent van vakantie met een berg wasgoed vang je zo op.

Laat me weten als je deze zomer ook een lieve vakantiegroet van jezelf hebt mogen ontvangen

Vond je dit leuk om te lezen dan is dit ook iets voor jou

4 redenen om een vakantiegroet te sturen

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

Schrijf mee

5 thoughts on “Schrijf jezelf een ansichtkaart vanaf je vakantieadres deze zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.