Een tijdje terug schreef ik over het borduren op papier en nu wil ik bloemen borduren op papier om zo mijn eigen kaarten te kunnen maken. Het was wat moeilijker dan ik dacht, maar dat lees je hier onder.

bloemen borduren op papier

Bloemen borduren op papier voor beginners

Het lijkt me super leuk om mijn eigen foto’s op te vrolijke met borduursels en zo een unieke kaart te kunnen maken om te versturen. Om dit voor elkaar te krijgen moet ik natuurlijk wat steken gaan leren. Ik heb een stompe naald gekocht zodat ik me niet steeds raak prik en wat kleuren draad en een afbeelding van een rozenstruik uit de Flow gehaald om aan de slag te gaan. Om te oefenen gebruik ik wit omdat ik niet verwacht deze kleur vaak te gaan gebruiken.

borduren op papier voor elke gelegenheid

French knot

Op Pinterest vind je genoeg mooie borduurwerken op foto’s. De French knot wordt gebruikt om kleine roosjes te maken. Ziet er heel mooi uit, maar het is me frustrerend genoeg niet gelukt om te maken. Je maakt een knoop over de draad heen wat er super goed uitziet, maar zodra ik mijn draad doorhaal heb ik heel het knoopje eruit getrokken en blijf ik achter met 2 gaatjes in het papier.

bloemen borduren op foto

Woven rose aka woven spider wheel

Super balen dat het niet lukte om de rozen te maken. Maar ik ben verder gaan kijken naar eenvoudige steken en kwam de woven rose tegen op YouTube. Dit is een eenvoudige manier van een grote bloed maken.

borduursteken bloemen

Dit is me gelukt! Heel erg blij dat ik toch een nieuwe steek heb geleerd. Ik kan me al helemaal voorstellen dat het met levendige kleuren echt een wat neutrale foto kan opvrolijken. Ik ben er wel achter gekomen dat de steek de woven rose ook de naam woven spider wheel heeft. En dat valt wel erg op met de witte kleur die ik heb gebruikt. Het lijkt net of er een gigantisch spinnenweb in de struik zit. Nouja, wordt vervolgd in een mooiere uitvoering.

Als je dit leuk vond om te lezen is dit misschien ook wat voor jou

Borduren op kaarten voor beginners. Probeer jij het ook?

Samen een kaart voor moederdag knutselen

Handgemaakte kaart laten sturen via punkpost

2 thoughts on “Bloemen borduren op papier voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.