Een vakantiegroet sturen doe je vanaf je vakantiebestemming of om iemand anders een fijne vakantie toe te wensen. Het zonnetje schijnt weer lekker nu de lente echt is begonnen dus iedereen denkt al weer aan een fijne zomervakantie. Kun jij ondertussen je vakantiegroet voorbereiden! In deze blogpost geef ik je 4 redenen om dit jaar ook een vakantiegroet te sturen.

vakantiegroet

1. Vakantiegroet om te laten weten dat je aan iemand denkt

Kinderen voor wie het begin van de zomervakantie betekend dat ze echt hun basisschooljaren hebben afgesloten. Examenleerlingen die hun eindexamen niet gehaald hebben en straks in een nieuwe klas terugkomen terwijl hun klasgenootjes naar kamers kijken en van het ene afstudeerfeestje naar het andere hoppen. Je vriendin die eindelijk die droomreis gaat maken. Ouderen die de invalkrachten van de thuiszorg krijgen omdat hun vaste verzorger of hulp op vakantie is. Er zijn zoveel situaties te bedenken waarbij iemand het op prijs zou stellen dat ze een lief berichtje van je krijgen om te laten weten dat je aan ze denkt. Eigenlijk is het veel moeilijker om te bedenken wie geen kaartje zou willen krijgen.

2. Leuke afleiding

Alle vaste (sport/muziek)clubjes die niet doorgaan en je vrienden die ook op vakantie gaan. Soms kan het opeens saai zijn terwijl je vakantie hebt. Hoe leuk is het dan wanneer je lekker in het zonnetje een kaartje van een vriendin kunt lezen. En wat zou het tof zijn als je die vriendin voor haar lange vliegreis een uitgebreide brief zou sturen zodat ze wat te lezen heeft in het vliegtuig als het niet lukt om rechtop te slapen (en ze kan de brief daarna gewoon weggooien zodat ze niet onnodig gewicht hoeft mee te slepen tijdens de reis).

3. Inspiratie

Vakantie geeft vaak zoveel inspiratie. Je komt op andere plekken, spreekt andere mensen en je ziet de wereld heel anders als het lekker weer is. Goede ideeën moet je delen dus dat idee is perfecte tekst voor je vakantiekaart. Het hoeven niet perse baanbrekende dingen te zijn, een goed recepten of het mooie liedje wat je hoort geeft de lezer ook al inspiratie. Helemaal leuk zou natuurlijk zijn dat je zo’n mooie vakantiekaart hebt gemaakt dat de ander ook helemaal zin krijgt om een eigen kaart te knutselen.

4. Mindful tijdens je eigen vakantie

Op vakantie op zoek gaan naar een kaart, postzegel en brievenbus klinkt misschien als werk waar je niet op zit te wachten. Maar in plaats van het te bekijken als een taak kun je er juist heel mindful mee bezig gaan. Wat voor postzegels maken ze hier, smaakt hij anders als je hem opplakt? Welke afbeelding zie je vaak voorbij komen op een vakantiekaart en heb je dit al in het echt gezien? Welke leuke dingen heb je meegemaakt die je wilt delen. En is het je gelukt niet elke minuut van je vakantie al door te appen of op sociale media te zetten zodat er nog een lief bericht over is wat je alleen naar die persoon kunt sturen?

En gaan jullie een vakantiegroet sturen? Ik ga in iedergeval mijn best doen deze zomer.

Als je dit leuk vond om te lezen dan is dit misschien ook wat voor jou

Schrijf mee

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Je envelop sluiten zonder te likken doe je met een prachtige lakzegel

2 thoughts on “4 redenen om een vakantiegroet te sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.