Een kaart schrijven naar zieke kinderen kan niet iedereen. Maar toen ik over dit project las dacht ik dat het te mooi was om niet te delen. Het is een Amerikaans project dus de kaarten moeten in het Engels of Spaans geschreven worden. Maar als dat voor jou geen probleem is lees dan verder.

kaart schrijven naar zieke kinderen

Een kaart schrijven naar zieke kinderen- cards for hospitalized kids

Jen Rubino was 11 toen ze in het ziekenhuis lag. Ze ontving een kaart van een vreemde net op het moment dat ze zich vergeten voelde door de wereld. Nog hetzelfde jaar is ze met vrienden kaarten gaan maken voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Inmiddels is het een non-profit organisatie die meer dan 14000 kinderen en Ronald McDonald huizen kaarten hebben gestuurd. Het hele jaar door ontvangt de organisatie kaarten voor kinderen en elke maand worden deze over de ziekenhuizen en Ronald McDonald huizen in Amerika verdeeld.

Wat moet je doen

Op de website van cards for hospitalized kids lees je de richtlijnen. De bedoeling is dat je je eigen kaart gaat maken. Je mag alle materialen gebruiken die je wilt, het enige waar je rekening mee moet houden is dat er niets los mag komen vanwege mogelijke gevaren voor de kinderen. Kaarten met heel veel glitter worden dus altijd weggegooid!

Omdat je niet naar een specifiek kind schrijft begin je je aanhef met ‘hallo’ of ‘voor een speciaal persoon’. Gelukkig helpt de organisatie je op weg naar wat je op de kaart moet schrijven. Omdat kinderen terminaal kunnen zijn of een chronische ziekte kunnen hebben is het niet gepast om ‘beterschap’ of ‘hopelijk ben je snel beter’ te schrijven. Ook worden kaarten met religieuze teksten niet verspreid omdat het ziekenhuis geen onderscheid mag maken op geloofsovertuiging. Ze adviseren om dingen als ‘blijf sterk’, ‘vergeet niet hoe geweldig je bent’ of ‘je inspireert me’ te schrijven.

Als je de kaart of meerdere kaarten af hebt onderteken je ze met alleen je voornaam en stuur je ze in een envelop naar

Cards for Hospitalized Kids
7290 W. Devon Ave.
Chicago, IL 60631

Als je in de envelop je eigen adres stuurt kan de organisatie je een bedank kaartje terugsturen zodra je kaarten zijn uitgedeeld.

Doe jij mee?

Van zo’n initiatief kan ik helemaal enthousiast worden. Het maken van de kaarten zou ook leuk zijn als knutselwerkje met je kind, nichtje, neefje, moeder of vriendinnen. Ik weet nu al wat ik ga voorstellen op de volgende ‘ knutselbijeenkomst’ met een vriendin van mij.

Als je dit leuk vond om te lezen vind je dit misschien ook wel wat

Doe mee met Brieven aan Bep een nieuw initiatief

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Schrijf mee

1 thought on “Een kaart schrijven naar zieke kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.