Een envelop sluiten zonder te likken doe je omdat je het likken aan een envelop zo vies vindt of omdat er aan je zelfgemaakte envelop geen plakrandje zit. Een lakzegel gebruiken vind ik de prachtigste manier om een envelop te sluiten. Het staat zo chique en maakt je post extra speciaal. In deze blogpost zal ik laten zien hoe ik de lakzegel gebruik

Deze blogpost bevat affiliate links

envelop sluiten zonder te likken

Envelop sluiten zonder te likken

Uiteraard zijn er wel meerdere manieren om je envelop dicht te krijgen zonder speeksel te gebruiken. Washi tape, plakband en mooie sluitstickers zijn natuurlijk goede opties. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de envelop open te laten en te hopen dat de brief onderweg er niet uit valt. Maar een lakzegel maakt wat mij betreft je brief helemaal af.

De wax

lakzegel envelop

Er zijn lakstaven, maar ik gebruik liever deze sealing wax korrels omdat je dan makkelijker kunt bepalen hoeveel je nodig hebt en kunt uitrekenen hoeveel enveloppen je nog kunt sluiten voordat je nieuwe koopt. Voor mijn stempel heb ik 6 korrels nodig.

Smelten

lakzegel wax

In eerste instantie had ik zo,n leuk kacheltje om de houder op te leggen en de wax te laten smelten maar deze is helemaal aangekoekt geraakt door alle wax die ik heb gebruikt du nu doe ik het gewoon met een lepel en houd ik de korrels geduldig boven het vlammetje.

lakzegel stempel

Gieten

envelop sluiten met kaarsvet

Eerlijk is eerlijk. Gieten van de wax op je envelop is veel simpeler als je in plaats van een lepel een mooie lepel met schenktip gebruikt. Gebruik je net als ik een gewone lepel houd er dan rekening mee dat er veel wax achterblijft dus dat je wat extra korrels moet gebruiken om een mooie lakzegel te kunnen maken

De lakzegelstempel

envelop art

Voor een leuke stempel zou ik op Etsy kijken. Hier is zoveel keus aan stempels en kun je zelf een gepersonaliseerde stempel laten maken. Zelf heb ik gekozen voor een anatomisch hart.

Resultaat

mooie enveloppen maken

Dit ziet er toch leuk uit!

Ik hoop dat je geinspireerd bent om ook lakzegels te gaan gebruiken. Wellicht vind je het ook leuk om dit te lezen

Hoe adresseer je een brief

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Doe mee met Brieven aan Bep een nieuw initiatief

2 thoughts on “Je envelop sluiten zonder te likken doe je met een prachtige lakzegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.