In de Flow 3 die nu in de winkel ligt staat een stuk over borduren op kaarten voor beginners geschreven. Borduren heb ik nog nooit gedaan, maar omdat het altijd leuk is om iemand te verrassen met een eigengemaakt kaartje ga ik dit natuurlijk proberen. Hieronder lees je hoe het gaat.

borduren op kaarten voor beginners

De uitleg voor borduren op kaarten voor beginners

Voor beginners is de start eigenlijk erg simpel. Kopieer een foto die je wilt gebruiken op 170 gram mat papier. Schets er met potlood globaal op wat je wilt borduren. Prik de gaatjes voor met een prikpen en rijg een mooi gekleurd draad erdoorheen. Op de achterkant het borduurdraad niet knopen maar gewoon vast plakken met tape. Mocht er een scheurtje in het papier ontstaan dan kun je dat aan de achterkant vaak ook nog stiekem met schilderstape dicht plakken zonder dat iemand het ziet.

Aan de slag

De Flow staat natuurlijk bekend om de ‘papergoodies’ dus het zal geen verrassing zijn dat er uitscheurbladen inzitten van dik papier die je kan gebruiken in je borduuravontuur. Er is er zelfs een waarbij de borduurlijnen en prikgaatjes al voorgetekend zijn. Dit is de makkelijkste en dus degene met wie ik ga beginnen

Heel grappig dat ik een prikpen in huis heb omdat ik dit wilde gaan oefenen met mijn zoontje. Komt nu goed uit.

Hoewel ik erg van knutselprojecten houd ben ik niet sterk in de afwerking. Ik ben geen perfectionist en dus al snel tevreden als het er leuk uit ziet en ik me vermaakt heb tijdens het maken. Draadjes wegwerken bij een haakproject bijvoorbeeld vind ik dan ook verschrikkelijk. Dat je de draadjes bij borduren op papier gewoon mag wegplakken is ideaal! Dit gaat lekker snel.

Hoe leuk is dit geworden. Ik ken maar 1 steek en dit was al het borduurdraad wat ik kon vinden maar het ziet er voor mij nu al fraai uit.

Het eindresultaat heb ik ingescand en afgedrukt op ansichtkaart formaat. Dit heb ik geplakt op stevig papier en mijn heuse geborduurde kaart is af. Heb ik gelijk een originele kaart voor een vriendin

Conclusie

Dit was natuurlijk wel echt borduren op kaarten voor beginners, maar ik ben enthousiast. Het is snel, geeft een verrassend resultaat en je kunt een eigen ansichtkaartencollectie aanleggen. Misschien dat ik toch een keer langs de bieb loop voor een boek met wat leuke steken en mijn ogen openhoud voor gekleurd draad.

Als je dit leuk vind dan wil je dit vast ook lezen

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Hier kun je een Engelse penvriendin vinden met dezelfde geeky interesse

Schrijf mee

4 thoughts on “Borduren op kaarten voor beginners. Probeer jij het ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.