Een Engelse penvriendin vinden is erg handig om je wereldbeeld te vergroten en je Engels te oefenen. Hoe leuk ook om te zien wat voor briefpapier zij gebruiken en welke prachtige postzegels ze in een ander land ontwerpen. In deze blogpost vertel ik waar je moet zoeken om een leuke penvriendin te vinden om Engelstalig mee te schrijven.

Waar moet je zoeken

De website waar je moet kijken als je een langdurige postwisseling in het Engels ziet zitten is die van de International geek girl pen pals club. Via deze website worden elke maand mensen met dezelfde interesse aan elkaar gekoppeld. Iedereen die 17 jaar of ouders is kan zich via een kort aanmeldformulier registreren. De invalshoek van deze club is dat je een geeky interesse moet kunnen delen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je alle boeken van Harry Potter al twee keer hebt gelezen of dat je elk weekend aan cosplay doet of dat je in je vrije tijd wel eens gamed.

Het matching proces

Iedereen wordt gematched met iemand met tenminste 1 geeky interesse die ze gemeen hebben en in dezelfde leeftijd categorie zit. Je kunt ook nog aangeven of je alleen met vrouwen gematched wilt worden. Elke maand worden 1000 mensen gematched. Doordat de hele organisatie door vrijwilligers wordt gedaan hebben ze voor deze afkapwaarde gekozen. Als de maand vol zit moet je wachten tot de volgende maand om mee te doen.

De club

Juist doordat alles door vrijwilligers wordt gedaan is het zo indrukwekkend hoe groot de club is. Er is zelfs elk jaar een online camp. Tevens is er een podcast en natuurlijk de maandelijkse matching met een heus thema. Als je wat extra’s wilt doen kun je lid worden van de club. Je kunt kiezen uit 4 verschillende abonnees waarbij je van 1 tot 9 euro per maand kun doneren en leuke bonussen krijgt zoals elke maand een ansichtkaart van iemand van de International geek girl pen pals club.

Verder lezen

Als je het leuk vind meld je dan aan op de website om mee te doen aan de aankomende matching ronde. Mocht je nog meer wilt lezen over een Engelse penvriendin vinden kijk dan ook nog naar deze blogposts:

Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

2 thoughts on “Hier kun je een Engelse penvriendin vinden met dezelfde geeky interesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.