‘Het Rijksmuseum zoekt penvrienden’ staat er op de website van het Rijksmuseum geschreven. Dat moest ik natuurlijk aanklikken wat dat initiatief is nieuw voor mijn. Ik zal kort vertellen waar het Brievenproject van het Rijksmuseum overgaat.

Penvrienden

Doel van penvrienden van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft met hulp van stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo het brievenproject opgericht om eenzaamheid te bestrijden. Juist in een tijd van de lock-down een heel nobel doel.

Stichting RCOAK staat voor Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor en is een charitatief vermogensfonds. Uit de opbrengst van hun vermogen ondersteunen zij in heel Nederland initiatieven en projecten die de kwaliteit van leven van ouderen bevorderen.

Fonds Sluyterman van Loo bevordert het levensplezier van ouderen door initiatieven voor creatieve ontwikkeling en verbinding te financieren. Ook zij hebben een vermogen waarvan ze het rendement gebruiken om financiële hulp aan diverse projecten te kunnen geven.

Wat houdt het brievenproject in

Een werknemer schrijft een persoonlijk verhaal over een schilderij of kunstobject uit de collectie van het Rijksmuseum. Elke 2 weken is er een andere werknemer die een brief schrijft. Het lijkt me heel interessant om over verschillende werken van de collectie te lezen. Als de musea weer open zijn is het te leuk om met je brieven in de hand de werken dan in het echt te gaan bewonderen.

Je mag een brief terug schrijven of bellen met 020-6747000 als je wilt reageren op een brief.

Inschrijven voor dit project

Aanmelden gaat via dit inschrijfformulier of je kunt bellen met 020-6747000 om je gegevens door te geven. Misschien leuk om een ouder persoon uit je omgeving die wel een brief kan gebruiken op dit project te wijzen.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Het ouderenfonds schrijfmaatje project stopt! Dit zijn twee alternatieven

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

3 thoughts on “Rijksmuseum zoekt penvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.