Penvriendinnen gezocht! klinkt als een oproep uit de Tina van toen ik nog jong was. Nog steeds worden er in tijdschriften oproepjes voor penvriendinnen geplaatst. Er zijn ook nog andere manieren om een leuke penvriendin te vinden en ik zal deze vandaag met jou delen.

penvriendinnen vinden

Penvriendin zoeken op Instagram

Instagram is een plek waar je makkelijk mensen kunt vinden met dezelfde interesses. Als je mensen volgt die mooie post maken en versturen wordt er geregeld in de berichten een oproep voor een penvriendin geplaatst. @penpaling_paula is een van mijn favorieten.

Facebook

Op facebook zijn diverse pagina’s om penvriendinnen te vinden. Het tijdschrift Flow wordt natuurlijk vaak gelezen door mensen die gek zijn op stationary en op de paper lovers facebookpagina staan regelmatig oproepen voor penvriendinnen

Familie en vrienden

Dit is misschien wel de makkelijkste en een dankbare plek om penvriendinnen te zoeken. Gewoon je grootouders, tante, nichtje of aangetrouwde familie vragen of ze het leuk zouden vinden.

Wanneer je vriendinnen andere studies gaan doen of verhuizen is het schrijven van brieven ook een leuke manier om tussen de appjes en face-time gesprekken elkaar een update te blijven geven. Zijn ze vast enthousiast voor te krijgen.

Penvriend website

Er zijn ook websites waarbij je aan een penvriendin gekoppeld wordt. Bijvoorbeeld het nieuwe initiatief brieven aan bep wat is gestart tijdens de lockdown. Maar ook op deze website, of deze website kun je de oproep penvriendinnen gezocht plaatsen of erop reageren.

International penpals

Wanneer het voor jou geen probleem is om bijvoorbeeld in het Engels te schrijven zijn er ook veel internationale initiatieven zoals bijvoorbeeld de geek girl penpals waar elke maand een match word gemaakt met mannen/vrouwen/non-binary die een beetje ‘geek’ zijn. Het woord ‘geek’ of ‘nerd’ wordt trouwens spottend gebruikt. Als je de Harry Potter boeken (of films) leuk vind kun je al meedoen.

Als je nog meer post wil sturen vind je hier nog meer leuke projecten om aan mee te schrijven

  1. Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten
  2. Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen
  3. The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden
  4. Verzameling initiatieven en projecten

3 thoughts on “Penvriendinnen gezocht! 5 tips hoe jij de leukste penvriendin vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.