Soms kan brieven schrijven een wat trage hobby lijken, maar met Amnesty brieven schrijven voor mensenrechten is natuurlijk een serieuze zaak. Amnesty international strijdt voor mensenrechten en nodigt jouw uit om mee te doen door middel van schrijfacties.

amnesty brieven schrijven

Waarom via Amnesty brieven schrijven

Als je vrijheid van meningsuiting en rechtvaardigheid belangrijk vindt en je je stem wilt laten tellen is dit de meest eenvoudige manier om direct in actie te komen. Amnesty heeft het over doodstraf, vrouwenrechten, LHBT-rechten en mensenrechtenverdedigers en mensen die onschuldig vast zitten. En in plaats van het abstract te houden noemen ze deze personen bij naam, plaatsen een foto van ze erbij en beschrijven het verhaal. Als jij dan het gevoel van onrecht voelt kun je voor deze specifieke persoon in actie komen.

Hoe meld je je aan voor Amnesty international om brieven te schrijven?

Je aanmelden gaat heel eenvoudig via deze link van hun website gaat heel eenvoudig via deze link van hun website je komt dan op een pagina terecht waarop je je naam en emailadres kunt noteren. Direct hierna ben je ingeschreven als potentiele schrijver en krijg je 4 casusen beschreven bij wie je een brief kunt schrijven. Tevens ontvang je vanaf nu iedere maand een email met daarin 3-5 nieuwe gevallen van mensenrechtingschending waar jij je hard voor kunt maken

Wat schrijf je om op te komen voor mensenrechten?

Dat het niet voor iedereen heel makkelijk is om in het engels een diplomatieke brief te schrijven waarin je uitlegd dat er in het geval van de specifieke persoon mensenrechten worden geschonden en dat het land zich moet houden aan de internationaal afgesproken regels snappen ze ook bij Amnesty. Bij elke casus kun je een voorbeeldbrief downloaden. In deze brief in word format staat alles al ingevuld, het adres waar de brief heen moet, welke internationale afspraken geschonden worden en de oproep om anders om te gaan met deze persoon. Dit allemaal in keurig en net engels. Het enige wat je moet doen is een paar blokjes in te vullen zoals je naam en datum dat je de brief stuurt.

Doe jij mee met de amnesty brieven schrijfactie voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid?

Als je meer brieven wilt schrijven vind je dit misschien ook leuk om te lezen:

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Schrijf mee

3 thoughts on “Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.