Een mooi Nederlands initiatief tegen eenzaamheid door een kaart eenzame ouderen te sturen. Het doel is ouderen in contact te brengen met jongeren. Dit project is niet alleen bedoelt voor jongeren die te druk zijn om hun eigen opa en oma een bezoek te brengen. je kunt namelijk ook een oma adopteren en zo iemand geregeld een kaartje sturen.

kaart eenzame ouderen

Eenzame ouderen

Ouderen kunnen erg eenzaam zijn. Als ze door ziekte minder mobiel zijn geworden, hun vrienden zijn overleden of als ze bijvoorbeeld geen aansluiting meer hebben met alle moderne technologie. Dit initiatief probeert die eenzaamheid te verbreken door een ouderwets kaartje te bezorgen bij bij ouderen.

Je eigen opa en oma een bericht sturen

Wanneer je een opa of oma hebt kun je ze via de website van omapost.nl een foto sturen met een kort bericht erbij. Je grootouders ontvangen dit bericht dan als een echt kaartje. Het kost € 2,50 om een kaartje te versturen. Je kunt zelfs een map kopen waarin ze al de kaartjes die ze krijgen kunnen bewaren. Het leuke hiervan is dat je een een foto van iets uit je leven zoals een huis, nieuw huisdier, mooie lucht kunt delen met iemand die geen instagram of whatsapp heeft 😉 De kaartjes mogen ook naar het buitenland gestuurd worden mochten je grootouders erg ver weg wonen.

Als je geen opa of oma hebt

Wanneer je geen opa of oma hebt kun je ook nog meedoen aan dit project. Je kunt namelijk iemand opgeven voor dit project en 5 andere kunnen dan deze opa of oma adopteren en kaartjes gaan sturen. Je mag ook altijd je eigen opa of oma opgeven als je denkt dat ze gebaat zijn bij nog meer post.

Als je geïnspireerd bent om een kaartje te gaan sturen meld je dan aan en laat ons weten hoe het bevalt.

Als je dit leuk vindt dat is dit misschien ook wat voor jou

Hier kun je een Engelse penvriendin vinden met dezelfde geeky interesse

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

7 thoughts on “Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.