Deze blogpost bevat affiliate links

Als je zin hebt om een brief te schrijven, maar je weet niet naar wie lees dan verder over More Love Letters. More Love Letters is zo’n mooi project om bij betrokken te raken. De organisatie zit in Amerika en alle brieven moeten in het Engels geschreven worden. In het Engels schrijven kan een extra uitdaging zijn maar als je scholier bent kun je er direct punten voor vragen bij je Engelse docent.

More love letters

Hier vind je het boek van Hannah Brenche over hoe ze na de middelbare school naar New York vertrekt en te maken krijgt met somberheid en eenzaamheid. Ze schrijft tal van brieven naar vreemde en vindt zichzelf in de loop van het boek weer terug. Omdat ze ervaart hoe krachtig het is om een brief te ontvangen en te schrijven heeft ze de non-profit organisatie The world needs more love letters opgericht.

Wat houdt More Love letters in

Elke maand worden er 5 mensen op de website van moreloveletters beschreven die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Aan jou de taak om een brief of kaart naar een of alle vijf de personen te schrijven. Alle brieven die de organisatie die maand ontvangt worden gebundeld. De persoon krijgt dan een bundel aan handgeschreven brieven met inspiratie, wijze woorden, meelevendheid en opbeurende spreuken toegestuurd.

Het is een vrij blijvend initiatief wat je nergens toe verplicht. Je kunt dus ook eenmalig een keer een brief schrijven.

Je eigen brievenschrijfclub starten

De organisatie wil zodra covid het toelaat ook weer starten met meetups van brievenschrijvers. Mocht je het leuk vinden dan kun je via de website informatie opvragen om je eigen samenkomst van briefschrijvers te starten. Dan kun je bij jou in de buurt een gemeenschap op bouwen die liefde de wereld in stuurt via de post. Laat bij de reacties wel weten als je dit gedaan hebt zodat wij weten hoe dat is!

Als je graag brieven schrijft vindt je dit misschien ook leuk:

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

Schrijven voor Amnesty – Schrijven voor mensenrechten

Favorieten materialen

6 thoughts on “The world needs more love letters – schrijf lieve brieven naar vreemden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.