Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: postcrossing. In deze blogpost ga ik je precies uitleggen wat postcrossing is en waarom jij dit ook moet doen.

wat is postcrossing

Wat is postcrossing

Postcrossing is een platform waarbij je een ansichtkaart naar iemand moet sturen die zich ook heeft aangemeld. Het leuke is dat je dus kaarten naar Taiwan, Spanje en Amerika kunt sturen en ook van allerlei plekken op de wereld post terug kunt verwachten.

Je schrijft je in via postcrossing.com. Je moet wel je adres hier invullen, maar alleen de personen die jou een kaart moeten sturen krijgen dit adres te zien. Een postbus aanvragen en deze opgeven zou ook kunnen als je dit veiliger vindt. Naast je adres kun je kort schrijven wie je bent en wat je interessen zijn. Wat ik jammer vind is dat sommige ook direct opschrijven welke kaart ze willen hebben en wat voor postzegel omdat ze hun verzameling willen aanvullen. Persoonlijk vind ik het leuker als ze bijvoorbeeld iets typisch over je land willen weten of hoe je dag eruit ziet, typisch eten uit je land etc. en dus het concept dat je post krijgt van een plek op de wereld waar je nog nooit geweest bent al leuk genoeg vinden.

In principe schrijf je de ansichtkaart in het Engels, maar mocht de persoon aangeven ook Frans, Duits of Nederlands te kunnen lezen dan ben je natuurlijk vrij om ook iets in die taal te schrijven.

Je kunt zelf 9 adressen per keer opvragen om kaarten naar te sturen. Per adres krijg je ook een codenummer die je op de kaart moet schrijven zodat de ontvanger via het platform kan aangeven dat ze je kaart hebben gekregen. Zodra je kaarten hebt gestuurd zul je ook post gaan ontvangen.

Wanneer je een kaart ontvangt moet je je natuurlijk even verwonderen over de kaart, bericht, handschrift en postzegel. Daarna kun je de code die erop geschreven staat invoeren in je postcrossing account.

Als je geen tijd of zin meer hebt om kaarten te sturen kun je je account pauzeren. Activeren kost maar enkele seconden als je toch weer aan de slag wilt

5 redenen waarom jij ook moet postcrossen

  1. Ontdek de wereld! Mensen van over heel de wereld hebben zich aangemeld bij postcrossing. Hoe leuk is het om te horen wat een typisch gerecht is in China, hoe een Amerikaan zijn dagen doorbrengt en om te zien wat voor mooie postzegels er in Singapore worden gemaakt
  2. Stimuleer je eigen creativiteit. Een ansichtkaart laat maar weinig ruimte voor een mooie lieve tekst dus vraagt veel van je creativiteit. Ga je met een heel klein handschrift voor een zo lang mogelijk bericht, ga je iets tekenen of schrijf je een gedicht…
  3. Eindelijk een goed excuse om mooie ansichtkaarten te kopen. Hier koop ik mijn favorieten met typisch Nederlandse dingen erop
  4. Het is helemaal gratis. Voor dit leuke initiatief hoef je helemaal niets te betalen. Geen lidmaatschap en niet voor het opvragen van adressen
  5. Je vreemde talen oefenen op een ontspannen manier is altijd handig

Als je van schrijven houdt lees dan hier voor meer leuke projecten

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Schrijf mee

Omapost- schrijf een kaart aan eenzame ouderen

4 thoughts on “Wat is postcrossing en 5 redenen waarom jij hier ook aan mee moet doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.