Deze blogpost bevat affiliatelinks

Wanneer je vulpen verstopt raakt krijg je inktvlekken op je vingers elke keer als je aan het schrijven bent. Zaak dus om je pennen met regelmaat goed schoon te maken.

In mijn collectie heb ik een transparante vulpen en een kalligrafeer pen van het merk Lamy. Dit merk bevalt me goed en omdat het hetzelfde merk is hoef ik maar 1 soort inktpatronen te kopen.

Vulpen

Schoonmaken doe je eenvoudig door je pen uit elkaar te schroeven en een avond in een bak lauw water met wat zeep te leggen. De volgende dag goed drogen en dan kun je genieten van een mooie schone pen

vulpen vulpennen schoonmaken

De volgende dag leg je ze op een dubbelgevouwen keukenpapiertje en laat je ze de rest van de dag drogen aan de lucht. En dan kun je genieten van prachtig schoongemaakte vulpennen. Eigenlijk is het helemaal niet veel werk dus.

Maak jij wel eens je vulpennen schoon? Bij mij duurt het altijd veel te lang en accepteer ik toch wel weken dat ik vieze vingers krijg na het schrijven van een brief. Omdat ik de kleur van mijn inktpatronen niet vaak verander is er ook niet veel noodzaak. Ik vind zwart, blauw en paars mooie kleuren om mee te schrijven. Schrijf jij brieven in meerdere kleuren?

Als je dit leuk vond is dit misschien ook iets voor jou

Bloemen borduren op papier voor beginners

Schrijf jezelf een ansichtkaart vanaf je vakantieadres deze zomer

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

1 thought on “Eenvoudig je vulpen schoonmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.