Al zo lang stond deze e-course op mijn verlanglijstje en uiteindelijk heb ik hem in een opwelling gewoon maar gekocht. De prijs van $89 is natuurlijk niet niks, maar de bijtitel ’the most beautiful letter you’ve ever written’ maakte me erg nieuwsgierig. Dit is een eerste e-course die ik heb gedaan over het schrijven van een brief dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal en weet ook niet of dit in verhouding een te hoge prijs is. Wel kan ik je vertellen wat ik van de inhoud en kwaliteit vind en ik kan je alvast verklappen dat dit extreem goed was!

your beautiful letter

Wat houdt een e-course in

Juist, bij het begin beginnen. Via de website van naomiloves.com kun je de e-course aanschaffen. Je logt dan in en krijgt elke week toegang tot een nieuw hoofdstuk. Het is geschreven tekst met plaatjes en pdf bestanden toegevoegd. Het lijkt eigenlijk op een verlengde van haar blog alleen is de toegang dan betaald en duurt het 5 weken voordat je alles te lezen krijgt. Tevens is er een online ‘community’ waar je toegang tot krijgt en heeft ze een penpal service waarbij ze je koppelt aan iemand anders wiens interesses en leeftijd met jou overeenkomen.

De inhoud

Week 1: How to write a letter. In deze week wordt er ingegaan op de regels voor het opstellen van een brief en naar handschrift verbetering gekeken

Week 2: Stationery love. In deze module worden diverse DIY projecten beschreven om je eigen enveloppen en briefpapier te maken. Ook geeft ze links naar plekken waar zij stationery koopt

Week 3: The magic of mail-art. Ook dit is een creatieve module waarbij ze je ook templates geeft en tips hoe je je eigen envelop mooi kunt versieren

Week 4: Creating community. Dit hoofdstuk gaat erover hoe je mensen kunt vinden om brieven naar te schrijven

Week 5: Playful post. Hier worden grappige manieren van post sturen besproken zoals naakte post sturen waarbij je geen envelop gebruikt of een citroen waar je een boodschap op schrijft en met postzegel zo afgeeft bij het postkantoor.

Wat heb ik geleerd van ‘your beautiful letter’

De cursus heeft me enorm geïnspireerd om meer brieven te schrijven en de lat niet te hoog te leggen. Het hoeft niet perfect te zijn om de ander een glimlach te bezorgen.

Wat heb ik gemist in ‘your beautiful letter’

Was gewoon jammer dat na 5 weken de cursus ophoudt. Ze zou nog zoveel informatie kunnen geven of inspirerende voorbeelden. Ze verwijst bijvoorbeeld naar een website waar wereldberoemde brieven staan van onder andere Roald Dahl. Had hier nog veel meer brieven van willen lezen!

Als je dit leuk vond wil je dit vast ook lezen

Mijn favoriete materialen voor het schrijven van lieve brieven

Creatieve werkplek maken in mijn huis

4 redenen om een vakantiegroet te sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.